Connect with us

Subscribe

Aktuelno

ZAHAROVA: “Đukanović bi da isprovocira bunt, posije sjeme razdora”

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odbacila je danas optužbe crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da se Rusija miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore, u vezi s događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

Zaharova je na redovnoj konferenciji za novinare rekla da je riječ o izjavama administracije predsjednika Crne Gore koja pokušava da odgovornost za događaje oko ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija prebaci na Rusiju.

“Grupacija crnogorskog predsjednika koja je stajala iza cetinjskih događaja uporno pokušava da igra na crkvenu kartu. Kakav je zadatak? Da se isprovocira bunt, posije sjeme razdora, podijele Crnogorci na naše i tuđe. Da se, naravno, podigne stepen napetosti radi konačnog cilja – obnova vlasti Đukanovića”, kazala je Zaharova.

Ona je navela da se krije činjenica da se pri prethodnoj vladi “koja je bila fokusirana na takozvani evroatlaski izbor, ignorisalo mišljenje značajnog dijela crnogorskog stanovništva.”

“Takav nepažljiv odnos prema sopstevnom narodu je izvor problema, a ne nikakvo mitsko miješanje iz inostranstva”, dodala je portparolka ruske diplomatije.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail