Connect with us

Subscribe

Zanimljivosti

WhatsApp od danas ne radi na milionima telefona

Starije verzije Androida i iOS operativnih sistema od danas više neće imati pristup aplikaciji WhatsApp koja je u vlasništvu Fejsbuka.

Kako je saopštila kompanija, taj potez je neophodan zbog zaštite bezbednosti korisnika, prenosi BBC.

Pametni telefoni, koji koriste android verziju 2.3.7 i starije verzije, kao i ajfoni IOS 8 i stariji neće više moći da koriste WhatsApp, a navodi se da će većina korisnika ipak moći da koristi svoje operativne sisteme nakon što ih ažurira.

Ipak, određeni uređaji poput iPhone 4s, koji podržavaju jedino operativni sistem iOS 7, više neće biti kompaktibilni sa aplikacijom.

“WhatsApp nije imao drugog izbora kako bi usluga ostala bezbedna, ali istovremeno se suočava s neprijatnom nuspojavom, odnosno, činjenicom da aplikacija više nije kompatibilna sa starijim pametnim telefonima”, rekao je analitičar CHS Insighta Ben Vud.

Aplikacija WhatsApp je četvrta najčešće preuzimana aplikacija decenije, i ona je prvi put još 2017. upozorila svoje korisnike na promene koje ih čekaju u budućnosti.

“Ovo je poslednja u nizu odluka nakon što je aplikacija za razmenu poruka prestala da radi na brojnim uređajima još 2016. godine, te na svim Windows telefonima od 31. decembra 2019. godine”, izjavio je portparol kompanije.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail