Connect with us

Subscribe

Svijet

Vlasnik Telenora poginuo u helikopterskoj nesreći

Češki biznismen i vlasnik investicionog fonda PPF, Petr Kellner, poginuo je u helikopterskoj nesreći u planinama Aljaske.

Iz PPF-a, koji je vlasnik kompanije Telenor u Crnoj Gori, saopšteno je da je incident, u kojem je 27. marta poginulo petoro ljudi, pod istragom.

“Molimo medije da poštuju privatnost porodice Kellner tokom ovog teškog perioda”, navodi se u saopštenju PPF-a, prenosi Radio Slobodna Evropa.

PPF grupa je od 2018. godine vlasnik svih Telenorovih telekomunikacionih kompanija u regionu centralne i istočne Evrope, među kojima su Crna Gora, Mađarska, Bugarska i Srbija.

PPF grupa je u oktobru prošle godine preuzela većinski udio u kompaniji Central European Media Enterprises (CME). U njenom vlasništvu su češka privatna televizija sa nacionalnom frekvencijom TV Nova i još preko 30 televizijskih stanica u Bugarskoj, Češkoj, Rumuniji, Slovačkoj i Sloveniji.

Kellner, koji je imao 56 godina, našao se na 68. mjestu Forbsove liste najbogatijih sa 19,5 milijardi dolara imovine i najbogatiji je Čeh.

Kellner je bogatstvo počeo da stiče ranih 90-ih godina prošlog vijeka, kada je osnovao investicioni fond koji je kupio kontrolni udio u najvećem češkom osiguravajućem društvu tokom njegove privatizacije. Velika ulaganja u finansijski i sektor nekretnina, u okviru kojih je kupio i mnogobrojne kompanije, svrstala su ga na listu najbogatijih.

investitor.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail