Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Vanredni kongres DPS-a do polovine decembra

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) predložiće Glavnom odboru da sredinom decembra bude održan vanredni kongres te partije čiji je cilj pokretanje sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima.

Iz DPS-a kazali su da su na sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, detaljno analizirani rezultati parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđen je i dinamiziranje rada partije na svim nivoima”, rekli su iz te partije.

Navodi se da je na sjednici konstatovano da je podrška više od 143 hiljada značajna, jer je ostvarena u izbornom procesu koji je, kako su rekli, pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.

“DPS ostaje i dalje pojedinačno najača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, predsjedništvo je konstatovalo da priznanje rezultata izbora DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

“DPS zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjim”, zaključili su iz DPS-a.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KNEŽEVIĆ: “Nijesam tražio funkcije u bezbjednosnom sektoru”

Aktuelno

Bader: Njemački turisti za Crnu Goru ni ne pitaju, a kamoli da dođu

Aktuelno

Husović: DPS nije uticao na odluku Bošnjačke stranke

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail