Connect with us

Subscribe

Manifestacije

RISANSKI MAKARULI

Organizacija žena Risna i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju “Risanski makaruli” koja će biti održana sjutra u 20 sati i 30 minuta na risanskoj rivi.

Fešta se organizuje deveti put, a njome se, kako poručuju žene Risna, najavljuju početak kulturnog ljeta u ovom dijelu opštine i berićetna turistička sezona.

“Žene Risna predstaviće svoje specijalitete i delicije, gdje će dominirati makaruli spremljeni na brojne načine, sukani, sa toćom, sa pestom, sa slanim sirom, slatki makaruli i na još mnogo načina začinjeni i spremljeni.

A pored makarula, specijalitete i delicije karakteristične za mjesto odakle dolaze predstaviće i Organizacija žena Tivat, Peraštanke, Kavačka ala maka, Grbaljke, Osnovna škola „Veljko Drobnjaković” Risan, Dječji vrtić Risan, Pekara „Hipnos”, JU Dom starih Grabovac Risan, N.V.O.”Karampana” Kotor, Gornji Orahovac, Organizacija žena Budva, Organizacija žena „Ruža vjetrova” Bijela, a po prvi put će se predstaviti Ribarnica „Perper” Dražin vrt, N.V.O. „FEŠTE” Baošići, N.V.O. „Bonaca” Zelenika, „Male sirene” Zelenika, Karnevalska grupa „Kosmopolitanke”, N.V.O. „Bonaca” Zelenika.

Pored primorskih delicija tu je i Rajko Čavor sa crnogorskim specijalitetima – sirom i pršutom sa Njeguša, a sve pod nazivom „Vodena kočija”” – navodi se u saopštenju koje nam je proslijeđeno.
Organizatori su Organizacija žena Risna uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Kotor i još nekoliko sponzora.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail