Connect with us

Subscribe

Aktuelno

RASKINULI UGOVOR: Đukanović i Hajduković neće zastupati Plantaže zbog nagodbe za koju nisu konsultovani

Advokati Ana Đukanović i Marko Hajduković raskinuli su ugovor o zastupanju sa Plantažama, zbog toga što nijesu konsultovani, niti obaviješteni o poravnanju sa kompanijom OMP inžinjering, piše Pobjeda.

Razlog je i to što su predstavnici kompanije ostavili u javnosti utisak da su ih advokatske usluge koštale 300 hiljada eura, što zastupnici negiraju.

Đukanović i Hajduković su zastupali Plantaže u sporu sa OMP-om nastalom zbog fabrike briketa koja nikada nije proradila.

U pismu Plantažama, u kojem ih obavještavaju o raskidu saradnje, navode da su se na ovaj korak odlučili nakon što je u medijima iznijeto da su u ovom sporu najbolje prošli oni te da su Plantaže zaključile poravnanje sa OMP-om smatrajući to racionalnijim nego da advokatima plate 300 hiljada eura.

“Po logici koja je afirmisana u vašoj tvrdnji, vi ste, da bi izbjegli navodno plaćanje novčanog iznosa od 300 hiljada eura advokatima, odlučili da je racionalnije platiti 350 hiljada eura OMP Inžinjeringu i prenijetu im u vlasništvo 37 hiljada kvadrata zemljišta, koje po vašoj procjeni ima vrijednost od 1.295.000 eura, što zajedno iznosi 1.645.000 ukupno”, stoji u obavještenju o raskidu ugovora.

Ovo poravnanje je, kako tvrde Đukanović i Hajduković, sprovedeno bez njih, jer ih niko iz Plantaža nije konsultovao tim povodom, što je rezultiralo gubitkom međusobnog povjerenja.

“Zaključivanje ovakvog poravnanja dodatno čudi i zabrinjava pri činjenici da su nalazi i mišljenja vještaka mašinske, ekonomske i poljoprivredne struke, kao i iskazi vašeg menadžmetna i vaših zaposlenih, u cjelosti išli u korist Plantaža”, navodi se u obavještenju.

Spor nekadašnjih partnera čija fabrika briketa nije proizvela ni jedan briket trajao je šest godina.

Sudski vještak je utvrdio da mašine koje je nabavio OMP nijesu bile odgovarajuće za obradu vinove loze.

Plantaže su u taj posao uložile 1,46 miliona eura, a OMP čiji su vlasnici Miodrag Ivanović i Oleg Obradović 1,27 miliona eura.

volimpodgoricu.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

KNEŽEVIĆ: “Nijesam tražio funkcije u bezbjednosnom sektoru”

Aktuelno

Bader: Njemački turisti za Crnu Goru ni ne pitaju, a kamoli da dođu

Aktuelno

Husović: DPS nije uticao na odluku Bošnjačke stranke

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail