Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Popovići angažovali advokata, neće dozvoliti da slučaj bude zataškan

“Nećemo dozvoliti da ovaj slučaj zataškaju i lažiraju da službeni automobil nije vozio Kandić.”

Porodica Popović iz Podgorice angažovala je advokata kako bi spriječili, kažu oni za Pobjedu, da vlast zataška slučaj i “lažiranjem činjenica podmetne da Nikola Kandić nije bio za volanom Vladinog službenog automobila” koji je u nedjelju veče izazvao težak udes u Podgorici.

Nikola Kandić je zamjenik generalnog sekretara Vlade i prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u “mercedesu” na koji je naletio Vladin “mercedes”, on je vozio taj službeni automobil, a prije sudara pod rotacijama je pretekao pet-šest vozila i u raskrsnici prošao na “crveno”.

Unutrašnja kontrola

Kategoričan je i da je Kandić dva i po sata odbijao alko-test, zahtijevajući od policije da to završe nekako drugačije, ističe da se Vladin službenik ponašao bahato i nedolično, tvrdi čak i da su ga policajci puštili, dok je trajao uviđaj, da pođe do kuće da se osvježi i presvuče, da su mu prijatelji koji su došli na mjesto udesa donosili vodu iz obližnjih lokala ne bi li smanjio koncentraciju alkohola…

Popović je za Pobjedu rekao i da je sva ova podrška Kandiću ostala uzaludna, jer je alko-test i nakon dva i po sata pokazao 1,20 promila alkohola.

“Zvali su nas iz Unutrašnje kontrole i rekli da im proslijedimo sve pritužbe koje imamo. Angažovali smo advokata i nećemo bez njega ništa preduzimati. Nećemo dozvoliti da ovaj slučaj zataškaju i lažiraju da službeni automobil nije vozio Kandić. Vidjeli su ga i moji roditelji, i moj tetak i njegov brat koji je bio za volanom “mercedesa” u koji je Kandić udario. Vidjeli su ga i drugi svjedoci, očevici događaja”, poručio je juče Popović.

Kako smo objavili, on je na mjesto udesa stigao nakon desetak minuta i ogorčen je svim što se dešavalo i pogotovo, kako tvrdi, pokušajima da se podmetne da je neko drugi vozio službeni automobil.

Kazao je i da znaju da je sa Kandićem u Vladinom vozilu bio D. Ć. čiji je brat A. Ć. nešto kasnije došao i rekao policiji da je on vozio.

Policija se povodom ovog slučaja oglasila tek u ponedjeljak kasno popodne, oko 18 sati, kada su mediji objavili fotografije sa mjesta udesa i informaciju da je sudar izazvao Vladin činovnik, te da je odbio alko-test i da je našao osobu koja je pristala da svjedoči da je vozila…

Oglasili su se, prije svega, kategorično negirajući da je Kandić odbio da se testira, ali ne navodeći kada je testiran i koji su rezultati testa.

Naveli su i da još utvrđuju ko je bio za volanom službenog automobila. S obzirom na to da se juče nijesu oglašavali, Kandić očito i dalje tvrdi da on nije vozio.

Institucije ćute

“Mercedes” koji je zadužio kao zamjenik generalnog sekretara Vlade, prema saznanjima Pobjede, u posljednja četiri mjeseca preregistrovan je čak tri puta. Prve tablice bile su PG – MN 440, pa PG – CG 014, a sada su “civilne” PG – KE 819.

Iz Vlade se ni juče nijesu oglašavali povodom ovog skandala, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a nije se oglašavao ni Nikola Kandić.

Oglasili su se iz Liberalne partije ističući da su na službenom vozilu “sa prednje strane bile upaljene ‘bljeskalice’, koje mogu da koriste samo štićene ličnosti”.

“Kandić Nikola nije štićena ličnost pa nema pravo da koristi na vozilu crveno-plava bljeskajuća svjetla, ili možda jeste štićena ličnost? Zato pitamo MUP da li je Kandić Nikola štićena ličnost”, istakli su oni.

Traže informaciju i da li je Kandić testiran na prisustvo droga, kao i rezultat testa na prisustvo alkohola, ističući da policija “vrlo revnosno u javnost iznosi rezultate testiranja običnih građana”.

“Bahatosti nove odnarođene vlasti nema kraja, a onima koji treba da ih kontolišu se ne čuje glasa bez obzira što nove vlasti uradile i kakve zulume nad narodom sproveli”. poručuju iz Liberalne partije, uz konstataciju da Kandić „mora biti najstrože sankcionisan zbog više očiglednih prekršaja koje je počinio“.

Kategorični su i da mu treba uručiti otkaz.

U udesu kod poslovnog centra “Palada” povrijeđena je Biserka Popović, saputnica u automobilu koji je udarilo Vladino službeno vozilo. U tom automobilu bio je i njen suprug i još dvojica muškaraca, koji su, prema našim informacijama, prošli bez povreda.

Nikola Kandić prije angažmana u Vladi bio je advokat i jedan je od potpisnika peticije grupe advokata kojom su u julu prošle godine dali podršku protesnim litijama Srpske pravoslavne crkve. On je i član Vladine komisije za stambena pitanja, kao i član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Kandićevo vozilo i u Budvi prošlo kroz “crveno”

Portal CdM juče je objavio fotografiju na kojoj se vidi automobil Vlade Crne Gore, marke “mercedes E250”, registarskih oznaka PG – CG 014, u trenutku dok prolazi kroz raskrsnicu, iako je na semaforu bilo crveno.

Na sajtu Vlade se navodi da je ovo vozilo, sa ovim registarskim brojem, zadužio zamjenik generalnog sekretara u Vladi Nikola Kandić.

Prema informacijama CdM-a fotografija je snimljena u Budvi 10. aprila, u subotu, u večernjim satima kada je na snazi zabrana međugradskog saobraćaja.

pobjeda.me / Marija Mitrović

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail