Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Milojko Spajić ima srpsko državljanstvo i dvojno prebivalište

POBJEDA OTKRIVA: Ministar finansija grubo krši pravni poredak Crne Gore

Ministar finansija u Krivokapićevoj Vladi Milojko Spajić ima pored crnogorskog i srpsko državljanstvo kao i dvojno prebivalište u Beogradu i Podgorici čime grubo krši Ustav i pravni poredak države Crne Gore, pokazuju podaci koje objavljuje Pobjeda. Prema podacima kojima raspolaže Pobjeda, Spajić je državljanstvo Srbije stekao nakon 2006. godine čijim zadržavanjem grubo krši zakon.

– Spajić Milojko, od oca Vladimira, rođen 24.09.1987. godine u Pljevljima, Crna Gora, dvojni je državljanin Srbije i Crne Gore. Ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore ima prijavljeno prebivalište na adresi Topalovićeva broj 4 u Beogradu i stvarno boravište u Podgorici, saopštio je izvor Pobjede pozivajući se na podatke MUP-a Srbije.

Jedan od osnivača organizacije KOD Srđan Perić kazao je u četvrtak u emisiji ,,Načisto” da ministri Leposavić i Spajić imaju dvojno prebivalište, i pozvao Vladu da, ako je krenula u čišćenje biračkog spiska, prvo izbriše svoje ministre sa dvojnim prebivalištem.

Rješenjem MUP-a Srbije Beograd broj 204-1-27301/08 od 27.11.2008. godine, koje je uručeno 27.11.2008. godine, Spajić je primljen u državljanstvo Srbije dana 25.01.2009. godine. Boravak je na adresi Topalovićeva broj 4 u Beogradu.

Po veoma liberalnom zakonu o državljanstvu Republike Srbije, ,,najjednostavniji način za sticanje državljanstva Republike Srbije za sve pripadnike srpskog naroda sa teritorije Republike Srbije i iz regiona i njihove potomke, koji Srbiju doživljavaju kao matičnu državu, jeste na osnovu člana 23 stava 1 Zakona o državljanstvu“.

– Ukoliko ste pripadnik srpskog naroda koji nema prebivalište na teritoriji Republike Srbije i želite prijem u državljanstvo Srbije, moraćete da pronađete način da svoje srpsko porijeklo i dokažete – navodi se u zakonu.

Od ostalih uslova, koji moraju biti ispunjeni, zahtijeva se punoljetstvo podnosioca i pismena izjava da Srbiju smatraju svojom državom.

Zakon o crnogorskom državljanstvu, međutim, ne omogućava dvojno državljanstvo sa Srbijom, a u članu 24 jasno stoji da punoljetni crnogorski državljanin, koji ima i državljanstvo druge države, po sili zakona gubi crnogorsko državljanstvo. Izuzetak su oni koji su stekli srpsko državljanstvo prije juna 2006. godine.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail