Connect with us

Subscribe

Aktuelno

MANDIĆ I JOKOVIĆ POTPREDSJEDNICI, RADUNOVIĆ MINISTAR TURIZMA? Ovo su, navodno, predlozi kadrovskih rješenja za novu Vladu

Lideri Nove srpske demokratije (Nova) i Socijalističke narodne partije (SNP), Andrija Mandić i Vladimir Joković mogli bi biti potpredsjednici Vlade, Slaven Radunović( (DF) mogao bi da bude kandidat za ministra održivog razvoja i turizma, Strahinja Bulajić (DF) kandidat za potpredsjednika Skupštine.

Građanski pokret URA će, navodno, tražiti više resora bezbjednosnog sektora koji sarađuje s NATO, ali neke od tih pozicija želi i Demokratski front (DF).

Pokret za promjene (PzP), koji nastupa kao samostalan subjekat, najavio je da će se njihov lider Nebojša Medojević kandidovati za poziciju u bezbjednosnom sektoru, Branka Bošnjak za obrazovanje, a Branko Radulović za oblast nauke i održivog razvoja.

I SNP daće svoje kandidate za tri pozicije – potpredsjedničko mjesto u Vladi i resor sporta – za lidera partije Vladimira Jokovića, Dragana Ivanovića za MUP i Dragoslava Šćekića za Ministarstvo poljoprivrede.

Ovo su, navodne, kadrovske kombinatorike izbornih lista koje učestvuju u kreiranju nove Vlade, koje prenosi Televizija Vijesti.

Do nedjelje, po planu mandatara Zdravka Krivokapića, partije treba da dostave imena za funkcije u Vladi dok je konačni dogovor oko programa i kadrovskih rješenje planiran do 30. oktobra.

Današnjim prvim, od sedam koraka, koje je predvidio mandatar Zdravko Krivokapić, krenulo se konkretne dogovora o preuzimanju resora, ali i šire strukture vlasti odnosno javne uprave i preduzeća.

Za tri dana, odnosno u četvrtak, prema planu mandatara, trebalo bi da se usaglase moguća preklapanja odnosno više želja za ista mjesta, a već u nedjelju partije treba da predlože kadrove za pozicije za koje su zainteresovane.

Konačni dogovor oko sastava I programa Vlade planiran je za 30. oktobar.

Partije predlažu kadrovska rješenja za određene pozicije u Vladi, politička ili ekspertska.

Tu su tri potpredsjednička mjesta u Vladi – za ekonomiju, unutrašnju i vanjsku politiku, i regionalni razvoj, mjesto generalnog sekretara, pa 18 resora.

Zatim idu organi uprave, javna preduzeća i ambasade.

volimpodgoricu.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eraković razriješen, Đurović Raonić na čelu KCCG

Aktuelno

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail