Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Krivokapić: Haos spriječen, da se desilo planirano danas bi imali građanski rat

Pres konferencija povodom aktuelnih dešavanja u državi

Protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija imali su za cilj stvaranje haosa koji je spriječen zahvaljući nadležnim bezbjednosnim organima, kazao je premijer Zdravko Krivokapić na vanrednoj konferenciji za novinare.

-Crna Gora se nalazila u delikatnoj i kompleksnoj situaciji. Bila je prirodna strepnja građana kako će se završiti. Vidite da ovaj događaj nije bio značajan sa stanovišta ustoličenja već povod da određene strukture koje pripadaju određenom dijelu politike koja pokušava da prekroji izbornu volju. To je bio trenutak u kojem je trebalo da ostvari destibilizacija, uvođenje nereda i haosa. Zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci,sa Vojskom vidjeli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posljedicama- navodi Krivokapić.

Dodao je da muk koji dolazi zbog “pada” tovara kokaina ubjeđuje da ništa nije slučajno.

-Ove sile koje žele da naprave državu kakva nikad nije bila. Crna Gora je država poštovanja u kojoj nema nasilja. Država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira. Nema ni pobjednika ni poraženih dobili su svi građani jer su pokazali da su dostajanstveni- kazao je premijer.

Smatra da je napravljen iskorak po pomirenju i da nema podjela po vjerskoj, nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti.

-Trebamo da se dijelimo da smo ljudi i da njesmo ljudi- kazao je Krivokapić.

Kazao je da danas ima heroja koji su bili malo uključeni ili nimalo uključeni.

-Herojstvo se ne dokazuje riječima, već djelima. Još jednom zahvalnost policiji koja je štitila i građane i slobodu vjeroispovijesti- kazao je Krivokapić.

Dodao je da se Crna GoraSADA  okreće iskljućivo ekonomskim reformama.

Kazao je da Vladu od njenog konstituisanja prate “rušenja”.

-Istrajaćemo ne zbog politike već zato što znamo šta je najbolje za Crnu Goru. Očekujemo da broj dezinformacija napokon splasne. Vrijeme je najbolje rešeto koje će pokazati ko je kakav i gdje bio, da li je mogao da učini više ili nije ništa činio- kazao je Krivokapić.

Ocjenjuje da građani mogu da odahnu jer je, kako je kazao, prošao još jedan “Dan D”.

-Svi koji su se ogriješili o zakon ovih dana, oni će naravno odgovarati- kazao je Krivokapić.

O puštanju Veljovića: “Ne mogu čudi da se načudim”

Komentarušići puštanje na slobodu Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjendika države, kazao je da se ne može čudu načuditi šta se dešava u pravosuđu.

-Pravosuđe je ostalo, ponavljam pedeseti put, jedina zarobljena instituacija. Ne mogu sve da otkrivam šta se dešavalo ovih dana. Tužilaštvo nije doživjelo smjene, u okviru sudstva ne radi se punim kapacitetom. Ovdje se govori o selektivnosti i pokušaju da se demonstrira nečija moć. Vrijeme će pokazati zašto neko nije uradio svoj posao. Nije policija kriva da na nju nasrću i da radi ono što je u njenoj nadležnosti- naveo je premijer.

Komentarišući izjavu Veljovića koji je po puštanju na slobodu kazao da se radi o političkom progonu koji sprovode Krivokapić i Abazović kazao je da nikada u životu nije progonio.

-Nijesam progonitelj. Zašto ta zamjena teza stalno. Da li ste gledali snimak. Da sam ja to uradio kao profesor možda i da imate razumijevanja, ali je veća odgovornost njegova jer je znao šta želi. Taj gospodin je vjerovatno jedan od organizatora. Veljović štiti svoj interes, neka ne priča bajke. Šteta što zakon o porijeklu imovine nije profunkcinisao, pa bi se vidjelo ko možda ima desetine miliona eura. To je bila bitka koja se desila, ne oko ideologija ili ustoličenja već vraćanje na pozicije- naveo je Krivokapić.

Upitan da li je tačna informacija da je za hapšenje Veljovića saznao od direktora policije Zorana Brđanina, Krivokapić je kazao da je naložio lično hapšenje.

-Ja sam to učinio kada sam vidio njegovo djelovanje na Cetinju i rekao da je to neprimjereno i da građani to gledaju i da ne možemo da se više pravimo da nešto ne vidimo. To sam rekao jednom od pomoćnika gospodina Brđanina. Gospodin Brđanin me informisao kada se to desilo to je jedina istina- naveo je Krivokapić.

Dodao je da ga raduje što niko iz policije nije izašao iz svoje nadležnosti.

Kazao je da je od početka smatrao da se mora ispoštavati zahtjev određene vjerske zajednice.

-Zalagao sam se da ustoličenje bude tamo gdje je vjekovima bilo. Ko ima neke informacije ne znam, ovo je moj stav i Vijeća za bezbjednost koji su ga podržali. Svakom neka bude na čast kako se ponašao- kazao je Krivokapić.

Ne vjeruje da je bilo prekomjerne sile

Komentarišući stavove Savjeta za građansku kontrolu rada policije da je došlo do prekoračenja sile i korišćenja gumenih metaka, Krivokapić je kazao da svako to misli treba da dokaže.

-Nijesam upoznat da su upotrebljeni gumeni meci. To su sve nagađanja određenih ljudi- kazao je Krivokapić.

Govoreći o odnosima sa DF-om i da li će biti dijaloga, Krivokapić je kazao da je čovjek dijaloga i da samo ne voli ucjene.

-Trebamo svi da udružimo jer je ovo pitanje svih građana, jer da se desilo što je bilo planirano danas bi imali građanski rat. Bila je priča šta će da uradi policija ako uslovno rečeno dođe druga strana. Nema potrebe da se brat sa bratom krvi. Vrijeme podjela je prošlo i sve treba da se okrenemo budućnosti. Zašto su oni juče protestovali njih pitati, kao i kakav im je cilj bio da li samo rušenje Vlade- naveo je Krivokapić.

Pobjeda.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail