Connect with us

Subscribe

Nacionalni parkovi

JPNPCG: Još šest lica procesuirano nadležnim organima zbog krivolova

Nadzornici i ribočuvari NP Skadarsko jezero su tokom proteklog vikenda zatekli šest lica u nelegalnim aktivnostima i oni su procesuirani nadležnim organima, a privremeno je oduzeto jedno plovilo, vanbrodski motor, 20 mreža za izlov ribe, 11 bubnjeva, kao i 4 parangala. Ove aktivnosti su realizovane u saradnji sa službenicima Uprave policije.

Nadzornici Parka svakodnevno obilaze akvatorijum jezera i obavljaju kontrolu prostora u cilju spriječavanja svih nelegalnih aktivnosti. Takođe, kontrole se vrše i na kopnu u mjestima Plavnica, Rijeka Crnojevića i Virpazar gdje je saradnja sa Komunalnom policijom na najvišem nivou a u cilju poštovanja svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo službenicima Komunalne i Uprave policije na saradnji. Takođe, posebno poštovanje iskazujemo ribočuvarima, volonterima i svima onima koji nam pomažu da nelegalne aktivnosti na jezeru budu prošlost.

Podsjećamo, da je JPNPCG u cilju zaštite svih korisnika prostora privremeno zatvorilo ulaze za sve posjetioce.

Mjera zabrane kretanja svih plovila po vodenoj površini na prostoru NP Skadarsko jezero, osim za Granično-pomorsku policiju i zaposlene u Službi zaštite NP, dio je Odluke o privremenoj zabrani ulaza i boravka u svim nacionalnim parkovima, koju je JPNPCG donijelo 20.03.2020. godine.

JPNPCG je uspostavilo Call Centar i dežurni broj telefona 067 000 825 za dobijanje svih neophodnih informacija, te prijavu svih nezakonitih aktivnosti na područjima nacionalnih parkova.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail