Connect with us

Subscribe

Crna Gora

Stari grad Šas i Šasko jezero – privilegija za turiste i istraživače

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque.

Na 22 km od Ulcinja, na samoj granici sa Albanijom nalazi se [asko jezero i stari grad [as. Predpostavka je da je osnovan po~etkom VI vijeka i mo`e se povezati sa Justijanovim graditeljstvom.

Prema predanju imao je 365 crkava za svaki dan u godini po jedan, a sada se naziru temelji njiih osam.

Malo utvrđenje tokom svog jedanaestovijekovnog postojanja bilo je interesantno i izazovno mnogim osvajačima, putopiscima, arheolozima i zbog bogomolja, svještenicima.

Posjetom starom gradu ćete putovati kroz vijekove a ako vam arheologija nije strana onda je ovo idealno mjesto za vas. Svoju znatiželju za ovim mrtvim gradom možete utoliti posjetom muzeju grada Ulcinja koji se nalazi u samom Starom gradu gdje možete vidjeti primjerke novčića, tkanine i raznih iskopina iz VI vijeka. zaista impresivno putovanje kroz vrijeme.

Obavezo ponesite fotoaparat a ako planirate da se bavite arheologijom onda morate svoje aktivnosti prijaviti nadležnima u muzeju ili dobiti informacije na telefon +382 (0)30 421 457.

Vaš jednodnevni izlet možete okončati ručkom u restoranu na samoj obali jezera ili nastaviti istraživanja ka mjestu Vladimir i dalje starim putem preko Ostrosa ka Skadarskom jezeru.

Ako idete samostalno u posjetu ovom dijelu Crne Gore probudite se u zoru, jutra i svitanja su kao u bajci.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail