Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Penzioneri sa sjevera prikupljali pomoć za poslanike

Performans u Bijelom Polju

Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde penzioneri sa najnižim primanjima danas su ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju održali protest nezadovoljni svojim socijalno ekonomskim statusom kroz performans u kome su prikupljali novčanu pomoć za poslanike koji primaju “male plate između 2.000 i 2.5000 eura mjesečno narodnih para”.

Poručili su, da će poslanicima vratiti iznose za koje su im povećane penzije.

Član nedavno formiranog Odbora penzionera sa najnižim primanjima sa sjevera, Svetozar Čabarkapa poručio je da počinje borba za pravdu u ovim teškim vremenima kada su na ivici gladi i kada se materijalno ugroženi građani, teško mogu prehraniti.

– Poslanicima u našoj Skupštini koji su nas doveli u ovakvu situaciju ponudićemo pomoć, tačno onoliko koliko su oni povećali penziju najugroženojoj kategoriji građana. Obilježen je Međunarodni dan socijalne pravde a više nego tragično je da je većina građana na ivici biloškog opstanka. Borićemo se za naše dostojanstvo jer i mi smo građani ove države kao i oni što su na vlasti – poručio je Čabarkapa.

Sadik Klimenta penzioner iz Rožaja podsjetio je da plate poslanicima nijesu zamrznute već naprotiv, uvećane su za onoliko koliko im je potrebno.

– Jedinstveni su prilikom odlučivanja kada je njihov interes u pitanju, a kad treba da se rješava pitanje kategorije socijalno ugroženih građana i socijalne pravde, onda su uzdržani – poručio je on.

Rožajac Ibrahim Dacić simbolično je nacrtao kovanicu od tri eura ubacivši u kutiju za prikupljanje pomoći, poručivši da je za toliki iznos uvećana penzija.

Predsjednik Udruženja penzionera sa najnižim primanjima Bijelog Polja Marko Hajduković, podsjetio je da su nedavno uputili otvoreno pismo kacelariji Evropske komisije u Podgorici svim ambasadama i diplomatskim predstavništvima.

– Od njih očekujemo da svojim autoritetom animirajju ove naše koji drže sve poluge vlasti u državi, da obezbijede pristojan život svojim građanima. Nama “krče crijeva” i ono što tražimo sasvim je minorno.To je da najniže penzije budu 70 odsto od minimalne cijene rada, kao što je to uvijek i bivalo i sto je realno – poručio je Hajduković.

Sa skupa je poručeno da će 1.marta organizovati veliki protest svih ugroženih penzionera sa sjevera države koji će e održati u centru Bijelog Polja. Pozvali su sve zainteresovane da im se pridruže.

portalanalitika.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail