Connect with us

Subscribe

Aktuelno

EPCG iz Prve banke povukla 11,6 miliona depozita

lektroprivreda Crne Gore (EPCG) je u posljednjih mjesec dana povukla 11,63 miliona eura depozita koje je držala kod Prve banke i trenutno u toj banci ima oročeno osam miliona eura.

Krajem marta je iz Prve banke povučeno 3,63 miliona, pet miliona 5. aprila i tri miliona 8. aprila, kazao je izvršni direktor državne energetske kompanije Nikola Rovčanin.

Podsjećamo, Odbor direktora u EPCG je promijenjen 16. marta, dok je Rovčanin imenovan 25. marta.

EPCG je vlasnik oko petine akcija Prve banke i godinama je u toj banci, čiji je najveći pojedinačni akcionar Aco Đukanović, držala preko 20 miliona depozita.

„EPCG na današnji dan kod Prve banke ima oročeno još osam miliona. Svi ostali depoziti koji su istekli pošto je novo rukovodstvo stupilo na dužnost, nijesu reoročavani, a odluka o upravljanju sredstvima biće donijeta nakon temeljne analize. Rukovodićemo se interesima kompanije“, rekao je Rovčanin.

Odnosi EPCG i Prve banke, kako je naveo, biće predmet analize posebnih stručnih komisija koje će sagledati sve okolnosti i donijeti adekvatne zaključke.

Veoma je važno strateški pristupiti ovoj temi imajući u vidu da EPCG već ima značajan udio u vlasničkoj strukturi, pa bi u skladu s tim trebalo donositi dugoročne planove u saradnji s nadležnim ministarstvom.

„EPCG mora strogo da vodi računa o svojim interesima i o svim stavkama imovine, bez obzira na to da li se radi o sopstvenim sredstvima il i o učešću u kapitalu“, saopštio je Rovčanin.

pvinformar.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail