Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Dodik sa Joanikijem u Danilovgradu: Da nije bilo crkve ne bi bilo ni našeg naroda

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem u manastiru Ždrebaonik kod Danilovgrada.

Kako prenosi portal Dan, Dodika je kazao da je danas došao da čestita Joanikiju, jer nije bio u mogućnosti da to učini prije sedam dana, i poželio da se desi pomirenje među braćom koja moraju živjeti u miru.

Joanikije je istakao da iz “Republike Srpske uvijek čujemo poruke bratskog pomirenja”, blagosolovivši Dodika i Republiku Srpsku i darivajući gostu ikonu Bogorodice.

“Želio sam da budem tu prije sedam dana, ali sam došao danas da vam čestitam, vama i narodu, koji je dostojanstveno pokazao snagu naše vjere i crkve. SPC ostvaruje svoju nepokolebljivu misiju, okuplja narod i poziva na mir. Pratili smo dešavanja, i mislimo da je vjerujući narod sa vašim vodstvom sačuvao svetinje i to će biti zadužbina ovog vremena”, kazao je Dodik.

On je naveo da je sa nerazumevanjem pratio neka dešavanja, ali da mu je nejasno da u “kolijevci naše vjere i naroda nekom smeta svoja crkva”. Za Joanikija je kazao da je pravi čovjek za mitropolita i da vjeruje da će on okupiti sve ljude.

“Ako izgubite identitet izgubićete sve. Da nije bilo crkve ne bi bilo ni našeg naroda kroz istoriju. Zato crkvu treba čuvati jer je ona garant našeg opstanka”, kazao je Dodik.

Istakao je da je politika nešto drugo od crkve i tako treba ostati, jer crkva ima svoju misiju.

“Naša crkva je izvor utočišta i nade”, kazao je Dodik.

portalanalitika.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail