Connect with us

Subscribe

Aktuelno

Demokrate: Carević da kaže koga je podmitio za svoje poslove

Zbog skandalozne i vrlo opasne izjave predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića, koju je iznio u jutarnjem programu na jednom mediju iz Srbije koji ima i nacionalnu frekvenciju u toj državi, a u kojoj Carević kaže da su Srbi i u državnoj upravi, ali i kao privatnici bili opstruirani od strane bivše vlasti u Crnoj Gori i dodaje:“…a sreća pa su bili korumpirani, pa ste mogli da ih korumpirate da dobijete papire…“ dužni smo da se apsolutno ogradimo od citirane izjave – saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

”Sem toga, pozivamo Carevića, kome smo dali podršku da vodi naš grad i da nas predstavlja, da javno pojasni ko je koga korumpirao, kako kaže “radi papira”, kao i da te iste navode iznese i nadležnim organima, kako bi se svi učesnici te korupcije u produženom trajanju procesuirali. To smo dužni prema ljudima koji su nam dali povjerenje, ali koji nisu očekivali da ćemo se ponašati i djelovati kao režim protiv kog smo se decenijama borili, jer podršku Careviću nismo dali bezuslovno. Možda i možemo da prećutimo njegov lični odnos prema svojim koalicionim partnerima sa kojima se niti sastaje da se dogovara oko ključnih i strateških vizija razvoja grada, ali ni oko riješavanja finansijskih i drugih problema građana i privrede; možda smo 6 mjeseci trpjeli činjenicu da do danas nije potpisan koalicioni sporazum i nisu utvrđeni principi djelovanja nove uprave; možda smo mogli da se radi „mira u kući“ pravimo da je gotovo cijela lokalna uprava i sekretarijati i preduzeća u v.d. stanju i sve smo to htjeli da riješavamo na sastancima koalicije, a ne javno, ali ne mozemo prećutati i trpjeti ovakve izjave koje inkriminišu i Carevića lično, ali se reflektuju i na nas koji smo mu dali podršku i glasali za izbor predsjenika Opštine”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, brojni su problemi koje vide u radu predsjednika Opštine Carevića a koji, kako ocjenjuju, neodoljivo podsjećaju na neka skorija vremena kada je DPS vladao u Budvi.

”A to su prije svega brojni protokoli koje potpisuje sa investitorima u Budvi i iz kojih se vidi mnogo veća šteta po prostor nego što je ekonomska ili bilo koja druga korist, ali o tome svemu ne želimo ovom prilikom. Da je ovo njegova prva izjava medijima u kojoj prakticno priznaje neke vrlo problematične stvari mogli bismo to pripisati lapsusu ili neodmjerenoj izjavi, međutim ovo je postalo pravilo i već nekoliko puta je u crnogorskim medijima vrlo samouvjereno davao slične izjave, a sada je to dobilo i internacionalni karakter”, ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode, zbog toga su prinuđeni da reaguju vrlo odlučno jer osim nepoštovanja onih sa kojima bi trebalo da sarađuje i vrši vlast u Budvi onako kako su svi obećali Budvanima, imamo i izjave koje upućuju da se i sada neke vrlo opasne stvari mogu dešavati u samom kabinetu perdsjednika, a da Demokrate niti građani za to znaju.

”Ovo se naravno ne odnosi na naše koalicione partnere iz koalicije Za budućnost Budve, DF-a niti NSD-a, sa kojima imamo odličnu saradnju, već se odnosi isključivo na lično djelovanje i ponašanje predsjednika Opštine Carevića koji ide dotle da zakazuje sastanke na kojima svi mi zajedno „ljubimo vrata“ i insistiramo da se i ostali konstituenti vlasti u Budvi ograde od ovakvih izjava Carevića, jer u suprotnom inkriminiše sve nas. Još jednom pozivamo Carevića da javno pojasni ove svoje izjave i saznanja”, zaključuje se u saopštenju.

portalanalitika.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail