Connect with us

Subscribe

Crna Gora

Damjanović: Đe su danas istaknuti stvaraoci – “žiro račun” patriote?

Aleksandar Damjanović predsjednik Crnogorske kulturne mreže upitao je u video poruci đe su “istaknuti” kulturni stvaraoci da brane državi, danas kada je napada velikosrpski nacionalizam.

Poručuje da im je država podržavala projekte, dala nacionalne naknade i dodijelila trinajestojulske nagrade a oni su njoj dali ništa.

Upitao je šta još država treba da im da da bi stali na njenom braniku?

“Nakon 30. avgusta kada je velikosrpski nacionalizam okupirao Crnu Goru i mnogo ranije od kad je počela priča o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti oni su se ušuškaki u beneficijama koje im je država dodijelila”, naglasio je Damjanović.

Poručio im je da su se iz straha da ih “zetski Bred Pit Milan Knežević” ne prozove tvitom i ugrozi njihove beneficije sakrili se u mišiju rupu. 

Navodi da postoji samo jedna riječ kojom se oni mogu nazvati a to je “žiro račun” patriote.

“Bez obzira na nesojski odnos istaknutih kulturnih stvaralaca i lošu politiku Ministarstva kulture koju je vodilo u prethodnom periodu mi ćemo zajedno sa Crnom Gorom iz ove borbe izaći kao pobjednici. Nećemo dozvoliti da nam kulturni identitet uređuje Srpska pravoslavna crkva i srpski svet”, zaključio je Damjanović.

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail