Connect with us

Subscribe

Crna Gora

Bratić članica Senata Prijestonice

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak neki su od novih članova Senata Prijestonice nakon što je pojedinim članovima sa prestankom funkcije istekao mandat, a Skupština usvojila izmjenu Odluke o konstituisanju Senata.

Među novim licima u Senatu naći će se i vršilac dužnosti rektora Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović. Jedno mjesto u Senatu po funkciji pripada potpredsjedniku Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, međutim, u sadašnjem sastavu Vlade ta funkcija ne postoji. Po tumačenju Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija na tom mjestu trebalo bi da bude aktuelni ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

U Senatu Prijestonice ostaju dosadašnji članovi, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Crnogorske Akademije nauka i umjetnosti Dragan Vukčević, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković. Sekretarka Senata je Silvana Radonjić.

U nadležnosti Senata Prijestonice je usvajanje godišnjeg Programa razvoja Cetinja, on zauzima stavove, razmatra i daje predloge i mišljenja državnim organima i organima Prijestonice o pitanjima značajnim za ekonomski, kulturni i istorijski razvoj grada.

Članstvo u Senatu stiče se na osnovu funkcije

bizniscg.me

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dobijajte najnovije vijesti na mail

Copyright � 2019. Portal Press � Zabranjeno korišćenje bilo kog sadržaja ili slika bez pisane dozvole

Connect
Dobijajte najnovije vijesti na mail