Connect with us

Društvo

NP Biogradska gora otvoren za posjetioce

– NP Biogradska gora otvara svoje kapije za posjetioce u petak, 14. aprila. Cijena dnevne ulaznice je četiri eurapo osobi, dok su djeca do 15 godina i osobe sa invaliditetom oslobođena plaćanja ulaznice – saopštili su predstavnici Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Iz NPCG ranije su objavili da je cijena godišnje ulaznice 13,50 eura za svih pet Nacionalnih parkova Crne Gore uz neograničen broj posjeta.

Predstavnici NPCG su poručili da su spremni za prve posjetioce, prave ljubitelje prirode u jednoj od posljednjih prašuma u Evropi.

– Od 1. maja biće dozvoljen sportski ribolov na vodama Biogradskog jezera po tačno određenim pravilima. Vožnja čamcima i kajacima biće dostupna kada se stabilizuju vremenski uslovi. Posjetioci će moći da uživaju u šetnji edukativnom stazom oko Biograskog jezera i saznaju više o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta u Centru za posjetioce nadomak Biogradskog jezera. A tokom sezone za naše najmlađe posjetioce biće upriličene radionice edukativnog karaktera – kazala je direktorica NP Biogradska gora, Marija Dulović.

Iz NPCG su zamolili posjetioce da pažljivo planiraju svoj put i boravak u zaštićenim područjima, da poštuju pravila koja su jasno naznačena u parku i da ne idu neoznačenim stazama zbog velike količine snijega u višim planinskim predjelima.

Podsjetimo, Nacionalni parkovi Crne Gore obuhvataju oko osam odsto državne teritorije i karakteristični su po svojim prirodnim, ekološkim i drugim vrijednostima i svaki na svoj način privlači različite ciljne grupe. Turistička ponuda Nacionalnih parkova je raznovrsna i zasnovana na prirodi.

Predstavnici NPCG su poručili da je njihova primarna funkcija očuvanje i zaštita prirodnih vrijednosti, te da su u toku programske aktivnosti u cilju očuvanja najznačajnijih biljinih i životinjskih vrsta, ekosistema i staništa.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup