Connect with us

Društvo

Milu Božoviću određen pritvor do 30 dana

Predsjednik Opštine Budva, Milo Božović, sproveden je u Istražni zatvor u Spužu gdje će, kako je odlučio sudija za istragu Višeg suda, Goran Šćepanović, ostati narednih 30 dana.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca droge, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Njegovi branioci, advokati Danilo Mićović i Miroje Jovanović, najavili su žalbu na odluku sudije za istragu.

Prema izvorima iz dosadašnje istrage, koja je vođena u saradnji sa Europolom, Božović je već duže označen kao osoba koja ima veze sa trgovinom narkoticima.

Božović je uhapšen u četvrtak u porodičnoj kući u centru Budve. Potom je sproveden u Podgoricu gdje je saslušan u Specijalnom tužilaštvu koje mu je u četvrtak veče odredilo zadržavanje do 72 sata.

U Specijalnom tužilaštvu negirao je sve optužbe a njegov advokat Miroje Jovanović saopštio je da je hapšenje politički motivisano.

Veze sa mafijom funkcionera Demokratskog fronta i aktuelnog predsjednika Opštine Budva, Mila Božovića, raskrinkala je „Skaj“ aplikacija koju su međunarodne službe bezbjednosti uspjele da dešifruju i dostave transkripte razgovora kolegama, među kojima i crnogorskim službama.

Mnogi transkripti dospjeli su u medije, a to je bio slučaj i sa komunikacijama članova škaljarskog klana i budvanske grupe, u kojima Božovića pominju kao čovjeka od povjerenja.

M portal, koji je od avgusta prošle godine objavio seriju transkripata tih razgovora, prenio je 31. oktobra 2022. da se kriminalnim vezama predsjednika Opštine Budva bave i strane službe.

M portal je u oktobru prošle godine objavio i da bezbjednosne službe godinama raspolažu operativnim podacima o bliskim vezama Božovića sa Milošem Nilovićem Runjom, „desnom rukom“ Filipa Koraća, saradnika Luke Bojovića koji rukovodi njegovim poslovima.

Objavili su da su Božović i Nilović prije nekoliko godina bili u automobilu koji je kontrolisan na GP Dobrakovo i da je tada kod Božovića nađeno oko 50.000 eura.

Božović je privođen zajedno sa funkcionerima SNS-a, Vladom Mandićem i Radem Šijanom u Nikšiću, u januaru 2021. godine zbog sumnje da je unosio novac za kupovinu glasova. Božović se tada pozvao na poslanički imunitet.

U transkriptima, koje je objavio M portal, kao tadašnji član skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, Božović je trebalo da utiče na smjene glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Saše Čađenovića i funkcionera Uprave policije Zorana Lazovića, koje su oni tretirali kao glavnu prijetnju.

Članovi škaljarskog klana označavaju ga u komunikacijama kao čovjeka od povjerenja, ,,teškog milione i milione“, vlasnika zgrada, lokala, restorana, jahti, koji ,,radi robu i ima brodove 15 godina“.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup