Connect with us

Politika

Abazović i Kurti potpisali Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Premijeri Crne Gore i Kosova, Dritan Abazović i Aljbin Kurti, potpisali su u petak u Prištini bilateralni Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kosovo koji će omogućiti brojne pogodnosti za avio-saobraćaj dvije države.

– Hvala Crnoj Gori na snažnoj podršci u mnogim regionalnim i međunarodnim inicijativama i forumima. Crna Gora je uvijek prijateljski nastrojena prema Kosovu. Srećan sam jer smo potpisali Sporazum koji će građanima Republike Kosovo omogućiti značajno skraćenje putovanja za Prištinu – kazao je Kurti.

Abazović je potvrdio da je Crna Gora uvijek davala podršku Kosovu u evropskim integracijama i da je zadovoljan zbog potpisanog Sporazuma.

– Ponosni smo na ekonomsku saradnju i puno investicija sa Kosova u Crnoj Gori, u posljednje vrijeme, što rezultira otvaranjem novih fabrika i izgradnjom novih hotela. Naše Vlade su usmjerene da zajednički rade na izgradnji tunela koji će bolje povezati Plav i Dečane i značajno poboljšanje puta između Rožaja i Peći – kazao je Abazović.

Premijeri Crne Gore i Kosova su saglasni da otvaranje zajedničkog vazdušnog koridora između dvije države povećava mobilnost i razvija turizam i trgovinu.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup