Connect with us

Društvo

Saslušan predsjednik opštine Budva, osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge

Predsjednik Opštine Budva, Milo Božović saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), nakon što je u četvrtak ujutro uhapšen u akciji Specijalnog državnog tužilaštva.

SDT tereti Božovića za stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela: neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije koje koristi Božović.

Njegov advokat, Miroje Jovanović kazao je da je ,,uhapšen pogrešan Milo” i da je ovo ,,politička igra”.

U akciji je uhapšeno još nekoliko osoba iz više crnogorskih gradova. Druge procesuirane osobe su, navodno, pripadnicima kriminalne grupe podznatije kao budvanska grupa. Pripadnici policije tragaju Nenom Kaluđerovićem sa Cetinja.

– Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva,uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona – EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i opetativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta – kazao je specijalni državni tužilac i portparol, Vukas Radonjić.

Božović je uhapšen u četvrtak ujutro u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup