Connect with us

Ekonomija

Akcija ,,Stop inflaciji” i u 179 apoteka u Crnoj Gori

– Saradnjom Ministarstva zdravlja i Montefarma Crnoj Gori je počela akcija ,,Stop inflaciji” i u 179 apoteka, odnosno 56 Montefarmovih, i obuhvata 25 OTC preparata koji se u apotekama prodaju bez recepta – kazala je agenciji Media Biro v.d. rukovodioca sektora farmaceutske zaštite, dr pharm. Rosa Čukić-Ćorović.

Napomenula je da su tokom pomenute akcije mislili i na najmlađe, tako da je sniženje obuhvatilo i određene vitamine za djecu, kao i mliječna formula za bebe do šest mjeseci.

– Zalihe sa preparatima koji su se našli na akciji ,,Stop inflaciji” su stabilne, a hodno potrebi ti lageri će se dopunjavati. Takođe bih dodala da su apoteke, koje će biti dežurne za vrijeme predstojećih praznika, uredno snadbjevene, a ukoliko bude potrebno biće i vanrednih dostava. Započeta kampanja obuhvata 25 preparata, ali biće prostora za promjene kao i dodavanje još nekih preparate – poručila je ona.

Akcija “Stop inflaciji” traje do 31.juna sa mogućnošću produženja. Kako je ranije najavljeno iz Ministarstva zdravlja u akciji učestvuju, pored apoteka iz lanca Montefarma, i apoteke Tea, Benu, Meditas apoteke, Cosmetiks, Help, Lukić, Latković, Prima, PrimaFarm i Galenus.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup