Connect with us

Politika

Živković: Očekuje nas novi izazov 11. juna, suočićemo se sa greškama koje smo napravili

– Novi izazov za Demokratske partije socijalista su izbori 11. juna, gdje ćemo imati inoviranu ponudu, ali i kvalitetnu listu. Reforme nemaju rok. Da li ste primijetili da se neki drugi politički subjekt ovako promijenio i transformisao nakon izbornih rezultata? U Predsjedništvu DPS-a su novi ljudi. Na lokalnim izborima krajem prošle godine rezultat DPS-a bio je između 35 do 41 ili 42 odsto. To nije loš rezultat.  Mislite li da je to loš rezultat nakon svega što smo vidjeli nakon 30.avgusta? Drugo je pitanje naopakih političkih procedura, jer bi svugdje u demokratskom svijetu ta partija bila nosilac vlasti. Ovdje imamo refleks frustracije uspjesima i dobrim rezultatima DPS-a – kazao je v.d. predsjednika DPS, Danijel Živković.

Gostujući u emisji ,,Stav” na RTCG, on je naveo da će odluka o koncipiranju liste za junske izbore biti razamtarana na partijskim organima. 

– Suština DPS-a je da kroz razgovor dolazimo do finalnih rješenja. ta lista biće ogledalo razumijevanja političke situacije i onoga što nam je poručila biračka javnost. DPS je dobro vodio procese u prethodnom periodu, dok je bio na vlasti. U ovoj državi je sačuvan mir, ali i multietnička demokratija – rekao je Živković. 

Kazao je da DPS priznaje dio grešaka tokom perioda vlasti u proteklom periodu, i da je spremna da se suoči sa tim greškama. Od pravosuđa, sitiče, niko se ne može sakriti. 

– Kada me pitate šta je to loše urađeno u sistemu, sigurno smo mogli više da uradimo na izgrađivanju institucija. Mi ćemo se sa našim greškama suočiti, ali imajmo u vidu da je urađeno puno toga dobrog u vrijeme vladavine DPS-a – naglasio je Živković.  

Kako je rekao, kada se utvrde anomalije, DPS će ih osuditi. 

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup