Connect with us

Društvo

Abazović: Ukidanje zabrane Belivuku i Miljkoviću moglo biti samo od strane Veljovića i Lazovića (UŽIVO)

– Ukidanje zabrane Belivuku i Miljkoviću moglo je biti samo do strane Uprave policije, odnosno, od strane direktora policije Veselina Veljovića, a to je mogao da zatraži i Zoran Lazović. Ispod njih bio je Enes Baković i on je saslušan od strane tužilaštva, a Lazović nije pozvan da da čak ni izjavu. Znamo svi dobro ko je Bleivuk i Miljković. Znate da su optuženi za najteža krivična djela. Ta priča da su neki agenti bili na tajnom zadatku da bi pratili gdje se oni kreću, pala je u vodu aktivnosti tužioca porotiv tih lica. Postoje dva lica koja mogu da budu odgovorna- naveo je predsjednik Vlade, Dritan Abazović, na kontrolnim saslušanju pred članovima Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu,a povodom ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. 

Ministar Unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da niko od službenika ne može da traži da obavlja nešto protivzakonito, te da je ovdje vrlo jasno da su službenici koji su mogli skinuti zabranu dobili naređenja od nadređenih.

– Mogu reći da su institucije bile podređene kriminalnim klanovima i da su određeni ljudi svjesno radili u interesu mafije. Imamo neke koji su procesuirani i neke koji će biti procesuirani u narednom periodu. Novo tužilaštvo je dalo doprinos i zamah u cilju borbe protiv kriminala- naglasio je Adžić.

V.d. direktora Uprave policije, Nikola Terzić kazao je da kada se desio navedeni slučaj nije imao fuknciju v.d. direktora policije.

– Na današnji dan imate spisak od oko 1.000 lica sa zabranom ulaska. Kad i kako su formirani spiskovi, time će se bavit policija tokom narednog perioda. Da li je bilo ličnih interesima da se nekma dozvoli ulazak, vrijeme će pokazati- dodao je on.

Tužiteljka Sanja Jovićević pojasnila je da je krivična prijava o ovom događaju predata u spetembru 2021. godine a podgoričko tužilaštvo tražilo je mišljenje SDT-a u oktobru te godine. 

– Spisi su objedinjeni sa prijavom poslanika protiv Zorana Lazovića. Prikupljena je dokumentacija, uzete izjave, dostavljen je dio spisa predmeta već fomiranom u SDT-u. Donijela sam rješenje o odbačaju prijave, uz obrazloženje da nema osnova za sumnju da su prijavljena lica izvršila krivično djelo- rekla je Jovićević. 

Pritužbu na to rješenje o odbacivanju prijave, koje je raniji državni sekretar MUP-a predao vrhovnom tužilaštvu, to tužilaštvo je odbacilo, rekla je Jovićević. 

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović istakao je da u vrijeme kada je formiran predmet o ulasku Belivuka i Miljkovića, i kada su donijete odluke, on nije bio glavni tužilac. 

– U međuvrmenu, formiran je novi predmet koji ima svoju poslovnu oznaku- rekao je Novović. 

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup