Connect with us

Politika

Stanišić: Leteći cirkus Dritana Abazovića

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene, Boban Stanišić, smatra da građani Crne Gore ni poslije 30. avgusta i pada političkog krila DPS-a, ali ne i kriminalnog, nisu dočekali da ruka pravde konačno zakuca i na vrata onih koji su Crnu Goru opustošili i doveli do ivice bankrota.

– Čuveni leteći cirkus Montija Pajtona bio je prepoznat po tome što su njegov tim krasili svestranost, visokoobrazovanost i izuzetan talenat, što nažalost građana Crne Gore nije slučaj sa timom premijera Abazovića – kazao je Stanišić.

Dodao je da je režim Mila Đukanovića srastao sa organizovanim kriminalom i vremenom su postali jedan politički, društveni kriminalni organizam, koji je imao snažan uticaj na politički, privredni, bankarski, bezbjednosni, pravosudni sistem i medije.

Prema njegovim riječima, stanje u Crnoj Gori je poslije vladavine jednog režima od 30 godina bilo izuzetno komplikovano i kriza koja se javljala u svim porama života je bila duboka i strukturna.

– Ovo stanje još više su pogoršale dvije eksperimentalne vlade koje nisu imali ni hrabrosti ni volje da stanu na kraj duvanskoj i narko mafiji, već pokušavaju da pronađu svoje mjesto u milionskim talovima od šverca duvana i kokaina. U prilog tome ide i odabir premijera Abazovića da na najodgovornijim mjestima u sektoru bezbjednosti postavi ljude koji nemaju kompetencije ni ljudske ni profesionalne. Najbolji primjer tome je jedan od njegovih najbližih saradnika, uhapšeni direktor Uprave carina i prihoda Rade Milošević, kojeg je Tužilaštvo označilo kao šefa kriminalne grupe za šverc cigareta. Svakako vjerovatno najgore rješenje u moru promašaja jeste ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je funkciju ministra unutrašnjih poslova degradirao na najniži mogući nivo, što je, mora se priznati izuzetan uspjeh, uzevši u obzir sve njegove prethodnike – kazao je Stanišić.

Poručio je da će mnoga pitanja vezana za rad ministra Adžića biti predmet istrage buduće Vlade u kojoj će Demokratski front imati dominantnu ulogu u bezbjednosnom sektoru.

– Ko je pokušao da onesposobi kamere onog dana kad je nestao jedan od šlepera cigareta na putu za Nikšić? Ko je kompromitovao dokaze o narkoticima pronađenim u đubrivu krajem jula prošle godine? Da li nedostaje značajna količina cigareta popisana u magacinima Luke Bar i ko pokušava da sakrije ovaj nedostatak? Šta je ministar Adžić radio sa Radem Milošević par dana prije njegovog hapšenja u jednom podgoričkom lokalu? Šta je njegova šefica kabineta radila na sastanku sa Radem Miloševićem neposredno prije njegovog hapšenja, samo su neka od pitanja na koja će se odgovor morati dati – smatra on.

Stanišić je kazao da ćemo na sva ova pitanja dobiti odgovor nakon parlamentarnih izbora, kada Demokratski front preuzme sektor bezbjednosti i izvriši kompletnu reformu i lustraciju svih službi bezbjednosti.

On je istakao da je ministar Adžić, kao diplomirani ugostitelj jedini kontakt sa sektorom bezbjednosti imao na drugoj godini studija na predmetu ,,Bezbjednost hrane”.

– Selektivna hapšenje se dešavaju kao posledice obračuna između političko-kriminalnih klanova bivšeg režima i novih klanova koji su stasali pod okriljem prethodne dvije vlade, a ne kao dio osmišljene strategije i jasne političke volje da se država iskreno izbori protiv mafije – zaključio je Stanišić u saopštenju.

(Izvor: Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup