Connect with us

Društvo

Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” proslavila 100. rođendan

Srednja ekonomska škola ,,Mirko Vešović” u Podgorici proslavila je 100. rođendan. Kroz vijek postojanja mijenjala je ime, lokaciju i prostor ali se nikada nije prekidao vaspitno-obrazovni proces.

Danas srednja ekonomska skola ima modernu zgradu i proslavlja jubilej od stotinu godina postojanja. Mnogo toga se mijenjalo kroz čitav jedan vijek.

– Prosto škola je mijenjala ime, mijenjala je lokacije ali ono čime se možemo dičiti je da vaspitno obrazovni rad nikada nije stao, izrodila je generacije sjajnih učenika koje su učili sjajni profesori – kazala je direktorica Srednje ekonomske škole ,,Mirko Vešović” Dijana Vujačić.

Premijer Dritan Abazović je rekao da je najteže prvih sto godina.

– I pored svih nagrada koje ostvaruje, najveća nagrada je kontinuitet. Iznjedriti toliko generacija, mislim da ste danas položili najveći ispit. Ukoliko se društvo bude oslanjalo na znanje, onda problema za Crnu Goru neće biti – naveo je Abazović.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović je rekao da je istorijat škole zanimljiv.

– Ustanova je dobila ime po narodnom heroju. Država će nastaviti da čini sve da obrazovanje bude dostupno svima. Ministarstvo će nastaviti da unapređuje uslova za učenje kako bi naša mladost imala bolju budućnost. Uvjeren sam da ćemo u budućnosti zajedno realizovati sve projekte, jer naša mladost to očekuje od nas – naveo je Vojinović.

Znanje koje je sticao značilo mu je za studije ali i oblikovanje i njega kao osobu, kaže bivši učenik Matija Žujović, danas jedan od boljih studenata prava.

– Najvažnije lekcije koje smo učili bile su da budemo dobri ljudi, da stvaramo sebe kao ličnosti a znanje koje smo sticali značiće za karijere – kazao je bivši učenik Ekonomske škole.

Nove generacije učenika ekonomske škole uvjerene su da će upravo oni kreirati bolju budućnost Crne Gore.

– Mislim da će mladi ekonomisti koji izađu iz srednje ekonomske škole uraditi mnogo za Crnu Goru. Ova škola nas uči da budemo ljudi a tek onda znanju i ja sam sigurna da će moja generacija i ove što su bile da će biti uspješni u radu i prepoznati u javnosti- poručila je učenica Ekonomske škole, Anja Malešić.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup