Connect with us

Društvo

Raspisan oglas za prijem 70 novih vojnika i vojnikinja po ugovoru

Ministarstvo odbrane objavilo je oglas za prijem 70 lica u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika/vojnikinja po ugovoru na određeno vrijeme, i to na period od godinu.

Za 18 formacijskih mjesta, službovanje je u Pješadijskom bataljonu u Pljevljima, a za ostale u Danilovgradu, od čega 49 u Pješadijskom bataljonu, a tri u Bataljonu za podršku.

Kako su kazali iz Ministarstva odbrane, najbrojniji na listi traženih zanimanja su strijelci, odnosno strijelkinje, za Pješadijski bataljon u Danilovgradu, sa ukupno 44 predviđena formacijska mjesta.

Zainteresovana lica moraju biti crnogorski državljani, bez državljanstva druge države, ne smiju biti mlađa od 18, niti starija od 25 godina na dan podnošenja prijave.

– Za lica koja budu ispunjavala opšte i posebne uslove oglasa, Ministarstvo odbrane oranizovaće provjeru zdravstvene, fizičke i psihološke sposobnosti, bezbjednosnu provjeru i intervju – poručili su u saopštenju.

Izabrana lica potpisuju ugovor sa Ministarstvom odbrane u trajanju od godinu, sa mogućnošću produženja ugovora na period od dodatne tri godine.

Tekst oglasa, gdje su detaljno navedeni svi opšti i posebni uslovi, potrebna dokumentacija, kao i način prijavljivanja na oglas, nalazi se na linku.

https://www.gov.me/clanak/javni-oglas-za-prijem-70-lica-u-sluzbu-u-vojsci-crne-gore-2

Više informacija može se dobiti i putem telefona, broj 020 483 417, radnim danima od 9 h do 14 h.

Oglas je otvoren do 25. aprila.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup