Connect with us

Društvo

Radulović: Cijene namirnica za KCCG po godišnjem tenderu iz jula 2022.

– Klinički centar Crne Gore plaća 2,80 eura litar ulja, i to po cijeni od godišnjeg tendera iz jula 2022. godine. Tada je litar ulja bio skuplji od litra benzina, a u pripremi je tender za ovu godinu. Inspekcija za javne nabavke bila je u novembru prošle godine i konstatovala da je sve u redu. Pozvala sam ih ponovo da dođu, i doći će danas, nakon toga ću se ponovo obratiti javnosti i pokazati o čemu se radi – kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović, reagujući na krivičnu prijavu protiv više osoba iz najveće bolnice u zemlji zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane.

Sindikat slobodnih radnika KCCG-a podnio je Specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu zbog sumnje u malverzacije prilikom javnih nabavki hrane, tvrdeći da ta ustanova plaća ulje i šećer po duplo većoj cijeni.

– Nakon ovakvih medijskih spekulacija koja je grupa zaposlenih preuzela, preuzeću sve pravne mjere, odnosno možda podnesem tužbu protiv onih koji su uznemirili javnost lažnim dojavama. Ne znam da li su bili informisani, ne znam koja je bila njihova namjera. Voljela bih da se neko pozabavio pitanjem kada je realizovana javna nabavka, to je jul 2022. godine – istakla je, pored ostalog Radulović, gostujuću u jutarnjem programu televizije Vijesti.

Na pitanje koliko je radnika Klinički centar primio od kraja 2020. i imaju li nova zapošljavanja veze sa izborima, kazala je da je za 27 mjeseci zapošljeno samo 260 radnika.

Na konstataciju da je Agencija za sprečavanje korupcije navela da je od raspisivanja predsjedničkih izbora u KCCG zapošljeno 60 novih radnika Radulović je istakla da oni ovoj instituciji prijavljuju i postojeći kadar koji već ima ugovor, odnosno zaposleni koji imaju ugovore na određeno i kojima se ugovor produžava.

– Pola od 60 zaposlenih se odnosi na produženje ugovora, a pola na odobrenje za zapošljenje medicinskih sestara za šta su odobrenje tražili ranije. Od nešto manje od 3.000 zaposlenih u KCCG u prosjeku je njih 500 dnevno na bolovanju. U ovom trenutku je 495 ili 496 zaposlenih na bolovanju. Ljekari kratko idu na bolovanja, dok na duža bolovanja dominantno ide srednje medicinski i nemedicinski kadar – objasnila je Radulović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup