Connect with us

Društvo

Uskršnji bazar u Herceg Novom

Organizacija žena Herceg Novog, u saradnji sa Turističkom organizacijom, organizovala je Uskršnji bazar u pješačkoj zoni, u centru grada. Članica organizacije, Slavka Vujičić, kazala je da redovno izlaže na bazarima, a da ručno rađene krpene igračke pravi s ljubavlju, od prirodnih materijala, i to duže od deceniju.

– Uvijek sam voljela da pravim igračke, najprije sam pravila svojoj djeci, a sada mi je to velika ljubav i veliko zadovoljstvo. Sve radim od pamuka i svaku igračku prije punjenja operem. Punim ih silikonskim pahuljicama, koje su antialergijske i potpuno bezopasne – kazala je Vujičić, prenosi RTCG.

Neda Fanfani izložila je vaze i saksije rađene od kamena, ali i fotografije njenog sina Slavena Fanfanija koji živi i radi u Beču i slikama sa motivima iz Boke „liječi“ nostalgiju zan rodnim krajem.

Članovi NVO Nova šansa izložili su lijepe uskršnje korpe različitih oblika i boja. Kažu da im za izradu jedne korpe treba četiri dana, ali da im rad u društvu ne pada teško .

Na štandu NVO Mladi Romi predstavljen je nakit koji su radile žene u radionici „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena”, koje su prošle obuku za izradu unikatnog nakita od različitog materijala.

Porodica Radman iz Ratiševine izložila je domaći med i preparate od meda i ljekovitog bilja .

Uskršnji bazar u herceg Novom privukao je veliki broj djece, ali i odraslih, koji su uživali u rukotvorinama, lijepom danu i radosnom prazniku, Uskrsu.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup