Connect with us

Politika

Podjela vlasti u Glavnom gradu: Evropi sad i DF-u dvije trećine funkcija

Pokret Evropa sad i Demokratski front imaće primat u funkcijama u Glavnom gradu, i pripašće im oko dvije trećine pozicija. To je rezultat dogovora predstavnika paptija koje su na lokalnim izborima u Podgorici 23. oktobra osvojile vlast i sklapaju mozaik postizbornog koalicionog sporazuma.

Kako prenosi Dan, funkcijeće će biti podijeljene srazmjerno broju osvojenih mandatana oktobarskim izborima. U novom sazivu gradskog parlamenta Pokret Evropa sad imaće 13 mandata, koalicija okupljena oko Demokratskog fronta 11, koalicija Demokrata šest i URA četiri mandata.

Evropi sad i DF-u pripašće dvije trećine funkcija, a šta kome konkretno još nije poznato jer pregovore nastavljaju i danas. Sastanku pregovarača čiji je domaćin bila URA u subotu nije prisustvovala Olivera Injac, kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice i potpredsjednica Pokret Evropa sad.

Evropu sad na sastanku su predstavljali Vasilije Čarapić i Boris Pejović, ispred Demokratskog fronta u pregovorima su učestvovali Jelena Borovinić Bojović, Radoš Zečević, Koča Đurišić, Vladimir Bulatović i Dejan Vujisić, koaliciju okupljenu oko Demokrata su predstavljali Danilo Šaranović i Branko Kovačević, dok su ispred URA sastanku prisustvovali Luka Rakčević i Mileta Radovanić.

Kako je dogovoreno, gradonačelnika daje Evropa sad i to će biti Olivera Injac, potpredsjednica partije, dok će funkcija predsjednika Skupštine Glavnog grada pripasti Demokratskom frontu. Tu funkciju obavljaće Jelena Borovinić Bojović.

(Izvor:Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup