Connect with us

Politika

Ibrahimović: Na izborima ćemo nastupiti samostalno

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je da će Bošnjačka stranka na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno i da sva relevantna istraživanja pokazuju da će povećati broj poslaničkih mandata.

On je, u intervjuu za Novu M, istakao da građani prepoznaju značaj Bošnjačke stranke za političke prilike u Crnoj Gori i da će biti nezaobilazan faktor za formiranje svake Vlade.

– O potencijalnim postizbornim koalicijama razgovaraćemo nakon 11. juna. Svi oni koji baštine ideju multietničke Crne Gore, u Bošnjačkoj stranci imaju partnera. Kada je riječ o rezultatu predsjedničkih izbora, ishod glasanja jasan, i to poštujem. Vjerujem da će Crna Gora nastaviti putem EU integracija – kazao je Ibrahimović.

Govoreći o odlasku Đukanovića sa čela DPS-a nakon 25 godina, on navodi da je tokom tog perioda pomenuta partija bilježila značajne rezultate.

– Čin ostavke treba biti primjer svima u Crnoj Gori. Nije česta prilika da predsjednici partija daju ostavke nakon lošijih rezultata. Briga za multietnički i multivjerski sklad bila je primarna kada smo birali koga ćemo podržati na predsjedničkim izborima. To su temeljne vrijednosti koje svi moramo da njegujemo – kazao je Ibrahimović.

Dodao je da je na novom predsjedniku. Jakovu Milatoviću. da pokaže iskren odnos za saradnju sa manjinskim narodima.

Poručio je i da je BS spremna da sarađuje sa njim, za dobrobit države Crne Gore, kao i za što bolji položaj bošnjačkog naroda.

– Milatović mora pažljivo birati riječi i poteze kako ne bi došlo do uznemiravanja ili pojačanog straha kod manjinskog naroda – zaključio je Ibrahimović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup