Connect with us

Društvo

Danas je katolički Uskrs, najveći hrišćanski praznik

Hrišćanski vjernic, koji vrijeme računaju po Gregorijanskom kalendaru, proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik, Uskrs.

– Svi smo različiti, ali jednaki pred Bogom. Da nema Uskrsa, ne bi bilo ni hrišćanstva. Uskrs dolazi na proljeće kada je pun mjesec i zbog toga se svake godine mijenja datum kada se slavi. Ja želim našem narodu ovdje u Crnoj Gori, svima koji slave, radost i mir, da možemo živjeti zajedno, Isus to želi. Svako od nas živi svoju vjeru, ali živimo i zajedno. Različiti smo, ali smo pred Bogom jednaki. Neka radost izlazi iz srca. Isus nam je donio svjetlost da možemo hodati i život da ga možemo dijeliti sa drugima – poručio je, povodom katoličkog Uskrsa, zamjenik župnika Katoličke crkve u Podgorici don Izidor Lukić, gostujući na RTCG.

Uskrs je najveći katolički praznik kojim se proslavlja Isusov povratak u život, uskrsnuće. Po katoličkom vjerovanju, to se dogodilo trećeg dana poslije njegove smrti, uključujući i dan smrti, tj. prve nedjelje poslije Velikog petka.

Uskrs je praznik koji predstavlja temelj vjere, dan kada je Isus uskrsnuo i katolici vjeruju da je to dan rađanja vjere.

Prema vjerovanju, Isus Hrist je osuđen u četvrtak, razapet na krstu u petak i u nedjelju je vaskrsnuo.

Srećan i radostan Uskrs svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti, kao i onima koji po gregorijanskom kalendaru slave ovaj radosni hrišćanski praznik, želi ekipa Press Portala.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup