Connect with us

Politika

Blažić: Komentar Abazovića o stavljanju van snage Đukanovićeve odluke nevjerovatna glupost

– Predlog premijera Dritana Abazovića budućem predsjedniku Jakovu Milatoviću da stavlja van snage i mijenja odluku bivšeg predsjednika o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora je nevjerovatna glupost koja treba politikantski da zabavi narod. U svojoj profesionalnoj pravničkoj karijeri svakakvih gluposti sam se naslušao od politikanata, priučenih pravnika ali i državnika iz večernjih škola”, ali ova dolazi ni manje ni više nego od odlazećeg v.d. premijera – napisao je na društvenoj mreži Facebook dekan Fakulteta za državne i evropske studije, Đorđije Blažić.

Dodao je da je to ,,manipulacija javnošću”.

– Pri tome ‘državnik’ izusti to javno pred kamerama i javnosti ne trepnuvši a da pri tome ne iznese ni jedan pravni argument, tj. osnov odnosno ustavnu ili zakonsku odredbu da takvo ovlašćenje ima novi predsjednik? Da je makar pročitao Ustav i odredbe Ustava o raspuštanju Skupštine i raspisivanju izbora, dan nakon raspuštanja (član 92 stav 3 i 5) bilo bi mu jasno kakve nebuloze priča i koliko manipuliše sa neukom javnosti – napisao je Blažić.

Smatra da na taj način Abazović favorizuje svoje partijske interese.

– Jer da zaista misli ono što predlaže i te kako bi javno objasnio na kojim ustavnim odredbama temelji svoj stav, ali naravno takav stav nema pravnog uporišta ni u jednoj ustavnoj ni zakonskoj odredbi, jer da ima i te kako bi se potrudio da ga pravno argumentuje i učini ozbiljnim predlogom – poručio je Blažić.

(Izvor:Agencije,Facebook)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup