Connect with us

Region

Vojska Srbije će održati vježbe sa NATO

– U Srbiji će se održati vojna vježba ,,Platinasti vuk 23″ NATO-a i saveznika od 16. do 30. juna 2023. godine – potvrđeno je iz ministarstva odbrane Srbije.

Vlasti u Srbiji napravile su izuzetak od moratorijuma na održavanje vojnih vježbi sa stranim partnerima, kako bi se izvela vježba ,,Platinasti vuk 23″. Riječ je o međunarodnoj taktičkoj obuci u kojoj učestvuju i članice NATO saveza, uključujući i SAD.

Iz Ambasade SAD-a u Srbiji su poručili da izuzetno cijene vojno partnerstvo sa Srbijom, te da izuzetno poštuju srpsku vojsku i njeno vodstvo.

– Posvećeni smo snažnom bilateralnom vojnom i odbrambenom partnerstvu sa Srbijom, usmjerenom na naše zajedničke ciljeve za mir i stabilnost u regiji i u cijelom svijetu – navodi se u saopštenju američke ambasade u Srbiji.

Takođe, dodaje se da se zajedničkim radom grade veze prijateljstva i povjerenja koje omogućuju da obije strane zajedno doprinose miru.

U međuvremenu je Kremlj saopštio da vojne vježbe koje će Srbija izvesti s NATO trupama ,,neće proći nezapaženo” u Rusiji.

– Što se tiče vježbi, naravno da ćemo ih vrlo pažljivo pratiti – rekao je portparol Kremlja Dimitrij Peskov i dodao da je Beograd pod neviđenim pritiskom da Srbiju privuče na stranu onih koji se drže antiruskog stava.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup