Connect with us

Svijet

Pas u Britaniji izliječen od alkoholizma

Koko, dvogodišnji labrador, izliječen je od zavisnosti od alkohola u prvom slučaju te vrste u Velikoj Britaniji. Koko je doveden u prihvatilište za životinje u Plimptonu, Devon, sa još jednim psom nakon smrti njihovog vlasnika. Kako prenosi britanski Telegraf, psima je bila potrebna hitna veterinarska pomoć, zato što su patili od napada.

Osoblje spasilačkog centra tvrdi da su psi postali zavisni od alkohola zato što su imali pristup piću, koje je njihov vlasnik ostavio. Dok je drugi pas kasnije uginuo, Koko je uspio da se oporavi nakon što je podvrgnut terapiji odvikavanja od alkohola. Pas je bio pod sedativima četiri sedmice kako bi izbjegao napade.

– Odvikavanje psa od alkohola je nešto sa čim se prvi put suočavamo. Koko je sa nama više od mjesec, od kada je stigao na intenzivnu njegu. Njegova priča je tragična. Koko je bio u ozbiljnom stanju i zahtijevao je 24-časovnu njegu. Postalo je jasno da pati od simptoma koji su ukazivali na zavisnost od alkohola – objavio je Woodside Animal Rescue Trust na društvenim mrežama.

iz spasilačkog centra su naveli da je Koko sada van opasnosti, da ne prima više ljekove i da počinje da se ponaša kao normalan pas.

Pas još nije spreman za usvajanje i iako se čini da se fizički oporavio, psihički je još povremeno uznemiran, istakli su spasioci i poručili da očekuju da će Koko uskoro biti usvojen.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup