Connect with us

Zabava

Katar, najbogatija država na svijetu

Katar se ne razlikuje mnogo od okolnih zemalja na Arapskom poluostrvu, osim što je toliko bogat da je u toj zemlji apsolutno sve luksuzno i ekstravagantno. Ona svoje posjetioce očarava i ostavlja bez daha. Iako nema neku bogatu i slavnu istoriju i tradiciju, u Dohi, prijestonici ovog emirata, mogu se vidjeti najvrjedniji predmeti islamske umjetnosti. Mnogi su saglasni da je Katar najbogatija država na svijetu. Kakogod, samo u voj zemlji možete vidjeti stadion s klimom, bazen za konje, klizalište i mnoga druga čuda. 

Stanovnici ove male zemlje ogromnog bogatstva, nekada su živjeli od ribarenja i eksploatacije bisera. Više ljudi živjelo je na sjeveru zemlje, bliže Bahreinu, do onog trenutka kada su pronađene neiscrpne rezerve nafte i gasa. Ovi stanovnici sada žive gdje hoće i kako hoće, jer Katar ima dovoljno gasa.

Kada Kataranin odluči da izgradi kuću, dozvolu dobija za jedan dan, a polovinu novca koje je uložio država mu vraća. Inače, u Kataru se ne plaća porez, što je i razlog zašto milion stranaca radi u ovoj zemlji. Katarski pasoš je praktično nemoguće dobiti, vlasnik zemlje ne može nikako biti stranac, ali, ipak postoji jedan način kako možete posjedovati nekretninu u najbogatijoj zemlji svijeta. Vlada ove zemlje gradi vještačka ostrva, na kojima stranci kupuju stanove munjevitom brzinom. Jedno od tih naselja je Perla, naselje u obliku školjke sa biserom u sredini, ispunjeno luksuznim tržnim centrima, modernim neboderima i basnoslovnim jahtama.

Najlepši pogled na ,,Perlu” pruža se iz hotela ,,Hajat” u kojem Katarani vole da provode vikende.

Pored ovog hotela nalazi se još jedna velika i popularna turistička atrakcija, šoping centar Velađo, koji predstavlja savršenu repliku Venecije. Pored Grand kanala nalaze se radnje najpoznatijih i najluksuznijih svjetskih brendova, kao i poslastičarnice koje služe ekskluzivne slatkiše, a na samom kraju šetališta nalazi se klizalište. 

Kada govorimo o gastronomiji, hrana u Kataru je odlična jer samo u Dohi rade najbolji kuvari svijeta. Masline iz Tunisa, feta iz Grčke, losos iz Škotke i urme iz Vavilona samo su neke od preukusnih stvari koje ovde možete kupiti u svakom trenutku. 

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup