Connect with us

Politika

Abazović: Milatović da stavi van snage odluku o raspisivanju izbora

– Milatović bi trebalo da okupi sve političke aktere i odredi novi datum izbora. Bilo bi dobro da se izbori održe pred početak turističke sezone. Legitimni predsjednik i legitimni poslanici, koji su i dalje u sadašnjem sastavu parlamenta, mogu zajednički da odrede datum izbora. Nije dobro dopustiti da Đukanović na ovakav način daje otkaz poslanicima. Ovo je neprimjereno – kazao je premijer, Dritan Abazović.

On je, gostujući na Prva tv, dodao da ne želi da se stvara utisak da neko izbjegava parlamentarne izbore, ali da mora da prokomentariše odluku Ustavnog suda.

– Desilo se ono čega smo se plašili, žalili su se da nemaju kvorum da donose odluke, a sad kad ga imaju ne donose odluke. Nije pitanje je li nešto pojedinačni pravni akt, pitanje je da li je Ukaz u skladu sa Ustavom ili nije, i ostali smo uskraćeni za odgovor – istakao je Abazović.

Abazović je kazao da bi trebalo da je svakom građaninu jasno zašto DPS nije htio da se izabere četvrti sudija Ustavnog suda.

– DPS je igrao na kartu da se podjela 3:3 može primijeniti na ovu odluku. To znači da nijesmo dovoljno oslobodili sudske institucije i mislim da bi bilo pravedno reći da plaćamo sudije Ustavnog suda da ne donose odluke. Prvo smo čekali dvadesetak dana na odluku. Mogli su da nas ne opterećuju, a sada su se nakon drugog kruga izbora javili sa nečim što nije ni za ni protiv, nego su ostali na neriješeno. Važno je kakav će stav zauzeti na parlament i kakav će stav povodom ovoga zauzeti i novi predsjednik Crne Gore – ocijenio je premijer u tehničkom mandatu.

Rekao je da očekuje još novih partija na političkoj sceni ako se izbori održe nakon 11. juna.

Abzović je pohvalio izbornu kampanju jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića.

– Ona je u značajnoj mjeri doprinijela rezultatu Milatovića. Mandić je uništio kampanju DPS-a svojom pomiriteljskom kampanjom. Uništio je koncpet DPS-a, nešto je i vlada uradila ali je to manje važno. Ukoliko se nastavi u tom pravcu, ne vidim problem da se postizborno okupljamo oko nekih važnih stvari za našu državu – poručio je Abazović.

Ocijenio je da je Milo Đukanović trebalo ranije da bude penzionisan.

– Sad ih je sve nekako poveo sa sobom u ponor. Ne kažem da se ne mogu vratiti neki mlađi ljuudi niti sam za stigmatizaciju bilo koga, ja sam samo za pravdu, da ruka pravda stigne sve koji su se ogriješili o zakon. Svi ostali ljudi ako budu dio političke zajednice, ne treba više praviti stigmatizaciju – naveo je Abazović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup