Connect with us

Ekonomija

Potpisan sporazum o razvoju projekata obnovljivih izvora energije

Elektroprivreda Solar gradnja i podgoričko preduzeće Obnovljivi izvori energije potpisali su sporazum kojim se predviđa saradnja na razvoju projekata elektrane Čevo i vjetroelektrana Bijela i Korita.

– Zadovoljan sam što je OIE prepoznalo upravo EPCG Solar gradnju kao najboljeg potencijalnog partnera za realizaciju projekata. Naša firma je već počela da širi obim poslovanja mimo projekata Solara, nudeći usluge na tržištu monterskih poslova u oblasti energetik kazao je izvršni direktor tog preduzeća Ranko Vuksanović.

Osnivač OIE Dejan Milić je rekao da je zadovoljan postignutim potpisivanjem memoranduma.

– Ubijeđen sam da će EPCG Solar gradnja biti najbolji poslovni partner za izvođenje tih poslova, imajući na umu stručnost i profesionalnost radnog kadra tog preduzeća – kazao je Milić.

Iz EPCG Solar gradnje rekli su da je za projekte solarne elektrane Čevo i vjetrolektranu Bijela izrađena kompletna projektna dokumentacija, dok je projekat Korita još u fazi ispitivanja.

Predstavnici dvije kompanije su potvrdili da će sa realizacijom projekata krenuti kada preduzeće Obnovljivi izvori energije dobije sve potrebne građevinske dozvole, a EPCG Solar gradnja će pružiti usluge ugradnje kroz tržišno konkurentnu ponudu.

Dodali su i da pokretanje te saradnje pokazuje da je Odbor EPCG opravdano formirao EPCG Solar gradnju u cilju razvoja energetskog sektora u Crnoj Gori, i da će u narednom periodu ta firma nastaviti da ostvaruje dobre i isplative projekte.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup