Connect with us

Politika

Olivera Injac kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice

Potpredsjednica Pokreta Evropa sad Olivera Injac kandidatkinja je za gradonačelnicu Podgorice, odlučilo je Predsjedništvo partije.

Rukovodstvo partije, biralo je između dva Olivere Injac i Andreja Milovića.

–Predsjedništvo Pokreta Evropa sad! danas je održalo sjednicu. Predsjedništvo je razmatralo više tačaka dnevnog redu uključujući izvještaj o rezultatu na predsjedničkim izborima i predlog za gradonačelnika Glavnog grada. Na sjednici je jednoglasno usvojen predlog da kandidatkinja za gradonačelnicu Podgorice bude Olivera Injac – saopšteno je iz Pokreta Ervopa sad. 

Olivera Injac u poltičkom životu se pojavila 2020. godine kada je postala član Vlade tadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića i bila ministar odbrane. Ona je Ona je jedini profesor bezbjednosti u Crnoj Gori. Magistrirala je na Fakultetu političkih nauka i doktorirala na temu “Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti” 2011. godine.

Andrej Milović je funkcioner Pokreta Evropa sad, a politički se angažovao nakon osnivanja ove partije, a inače se bavio advokaturom. U Vladi Zdravka Krivokapića bio je generalni direktor Direktorata za blokčejn i kriptovalute pri Ministarstvu finansija i socijalnog staranja. Nakon toga, izabran je za državnog sekretara u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava i člana Tužilačkog savjeta.

Sjednici su prisustvovali Milojko Spajić, predsjednik, Olivera Injac, potpredsjednica, članovi Filip Ivanović, Maida Gorčević, Boris Pejović, Andrej Milović, Vasilije Čarapić, Filip Radulović, Janko Odović, Branko Krvavac, Mirko Đukić, Anđela Jakšić Stojanović i Aleksandar Grgurović. 

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup