Connect with us

Društvo

Odbijeno jemstvo za Petra Lazovića

Vijeće Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu SDT-a i nije prihvatilo jemstvo od oko 6,2 miliona za Petra Lazovića.

To su na konferenciji za medije saopštili Lazovićevi branioci Maja Zeković i Nikola Martinović.

Prethodno je Sudija za istragu Višeg suda donio rješenje kojim je usvojen predlog branioca okrivljenog Petra Lazovića, advokata Nikole Martinovića, u ukupnom iznosu od 6.285.300 eura, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i u gotovom od 100.000 eura koje je ponudio otac okrivljenog.

– Krivično vanrapravno vijeće Višeg suda u Podgorici je u navedenom predmetu, odlučujući po žalbi SDT-a, dana 18.01.2023. godine donijelo rješenje kojim je preinačena odluka sudije za istragu ovog suda kojom je usvojen predlog za određivanje jemstva i ukidanje pritvora okrivljenom P.L., a na način što je predlog branioca okrivljenog P.L. odbijen kao neosnovan – navedeno je u saopštenju Višeg suda.

Lazović je u pritvoru od 18. jula prošle godine. Tog dana je uhapšen u Podgorici po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Specijalno tužilaštvo podnijelo je krajem januara optužnicu protiv Lazovića i navodnih šefova kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Optužnicom su obuhvaćeni i policijski službenik Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup