Connect with us

Politika

Milatović o genocidu u Srebrenici: Osuđujem sve zločine koji su se dogodili u prošlosti

Novoizbarani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, saopštio je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, te da osuđuje sve zločine koji su se dogodili u prošlosti.

-Međunarodni sud je bio vrlo jasan i on je negdje individualizovao genodcid koji se dogodio u Srebrenici. Moja pozicija je tu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, usvojio rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Važno je da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila veoma teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala zločin koji se dogodio u Pivi, odnosno u Velici. To su sve stvari koje jasno osuđujem – poručio je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Istakao je da će mu saradnja sa zemljama regiona biti u vrhu liste prioriteta tokom petogodišnjeg mandata na toj dužnosti.

– U odnosima sa susjedima insistiraću na ekonomskom povezivanju i eliminisanju političkih razmirica. Za mog mandata, Crna Gora će postati članica EU i dodatno ojačati poziciju u NATO-u – poručio je Milatović.

Ponovio je da je nezavisnost Kosova nesporna činjenica kao i da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

(Izvor:Agencije;Al Jazeera)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup