Connect with us

Društvo

Uhapšene dvije osobe zbog navodnog učestvovanja u ilegalnoj gradnji

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv četiri osobe, od kojih su dvije uhapšene, dok se za dvoje osumnjičenih traga.

Kako ističu iz policije, uhapšeni su N.P. (38) iz Cetinja i G.I. (50) iz Podgorice zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela.

– N.P. se tereti za krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije, dok se G.I. tereti za krivična djela falsifikovanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja – navedeno je u saopštenju.

Policija traga za A.Š. (52) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, dok se za B.Š. (43) iz Podgorice traga zbog sumnje da je izvršila krivična djela falsifikovanje službene isprave, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.  

– G.I. je, kako se sumnja, za potrebe A.Š. izvršio snimanje i etažnu razradu objekta u Radanovićima, na osnovu čega je sačinio elaborat, iako na navedenoj lokaciji nije postojao objekat naveden u tom dokumentu.  Na osnovu tog dokumenta B.Š. je dovela u zabludu notara koji joj je ovjerio dokumentaciju na osnovu koje je nepostojeći objekat od 80m2 upisan u list nepokretnosti na zemljištu površine 254m2. Ova nepokretnost je upisana kao objekat izgrađen na zemljištu koje je po kulturi dvorište, iako je ta katastarska parcela po kulturi šuma – piše u saopštenju UP.

Potom je, kako dodaju,  N.P. od A.Š. i B.Š. kupio zemljište površine 254m2 i nepostojeću porodičnu stambenu zgradu površine 80m2.

– N.P. je tokom maja 2022. godine na navedenoj lokaciji započeo izvođenje građevinskih radova, za šta mu je nadležna inspekcija izrekla zabranu izvođenja radova. On je u februaru ove godine nastavio sa vršenjem građevinskih radova uprkos izrečenoj zabrani, na način što je izlio temeljnu ploču dimenzija 8,5x9m – navedeno je u saopštenju.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup