Connect with us

Društvo

Šćekić: 179 apoteka u akciji ,,Stop inflaciji”

Ministar zdravlja, Dragoslav Šćekić, kazao je da se 179 apoteka priključilo akciji ,,Stop inflaciji”, odnosno da će građani od narednog četvrtka određene ljekove i dijetetske proizvode moći da kupe po sniženim cijenama.

– Ministarstvo zdravlja je u dogovoru sa Montefarmom i lancima privatnih apoteka definisalo antiinflancionu korpu koji će sadržati po jedan lijek, ili dijetetski proizvod iz svake od 15 grupa ljekova. U akciji je učestvovalo 179 apoteka i to: 56 apoteka Montefarma, 45 apoteka Tea Medike, 35 Benu apoteka, 15 apoteka Meditaca, 11 Kozmetiks apoteka, 10 Help apoteka, tri Lukić apoteke, dvije Laković apoteke, jedna Primafarm, dvije Prime i jedna Galenus apoteka – naveo je Šćekić na sjednici Vlade.

Pozvao je i ostale zdravstvene subjekte da se priključe.

– Na listi su brufen, paracetamol, ljekovi protiv kašlja, hrana za bebe.. Akcija će trajati do 30. juna sa mogućnosšću proširenja – kazao je Šćeki.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović kazao je da je ovo sjajna vijest za sve građane Crne Gore.

– Hvala svim kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji. To je društveno odgovorno poslovanje, Crna Gora je svijetli primjer saradnje Vlade i privrede – poručio je Đurović.

Đurović je kazao da su radili grubu računicu i analizu i da imaju podatke o smanjenju cijena svih proizvoda od 26 odsto, 25 odsto, 17 odsto, 15 odsto, 14 odsto, 12 odsto.

– Dramatično su niže cijene i napravili smo vidno sniženje. U nekim brojevima, ukoliko bi prosječan kupac kupio od ukupne potrošačke korpe 50 odsto ovih proizvoda iz antiinfacione korpe, ušteda je negdje oko 45 do 50 eura po toj jednoj korpi, ili ugrubo, ovo je za građane ušteda od sedam miliona eura na nivou Crne Gore na mjesečnom nivou – saopštio je Đurović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup