Connect with us

Društvo

Raonić: Stanovi za 90 radnika Javnog servisa

Generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić kazao je u emisiji ,,Dobro jutro Crna Gora” da danas počinje izgradnja stambene zgrade za zaposlene u RTCG, koja će, ako sve bude išlo po planu za 14 mjeseci riješiti stambeno pitanje za 90 radnika ove kuće.

– Jedan lijep dan za zaposlene. Nakon jedne duge administartivne procedure konačno ćemo započeti gradnju. U pitanju je 90 stanova.  Zaposleni imaju šansu da riješe stambeno pitanje po povoljnim uslovima. Sada završavamo pravilnik koji treba da reguliše ovo pitanje. Odnosi se na one koji nemaju  riješeno stambeno oitanje. Na moju žalost, mnogo je ljudi koji nemaju riješeno stambeno pitanje, ali oni koji su zaista najugroženiji imaće sada priliku da riješe stambeno pitanje, i to veoma brzo. Od danas teku rokovi, rok je 14 mjeseci, tako da se nadam da će za nešto više od godinu dana 90 familija riješiti ovo pitanje – kazao je Raonić. 

Dodao je da je zahvalan Glavnom gradu koji je ustupio parcelu besplatno, i firmi Roming Montenegro iz Nikšića  koja je pobijedila na tenderu. 

Govoreći o troškovima gradnje, kazao je da su isti definisani ugovor i tenderom. Naglašava da će cijena biti gotovo duplo niža on tržišne.

Saopštio je i da je na nivou menadžmenta predviđeno oko milion eura za povećanje plata na godišnjem nivou, te da će RTCG postati jedan od najatraktivnijih poslodavaca.

– Mi pokušavamo da obezbijedimo bolje uslove trada,  i nivo ličnih poimanja. Obezbijedili smo na nivou menadžmenta  sredstva u iznosu od milion eura za povećanje plata na godišnjem nivou. Ostaje da se sindikalne organizacije kao potpisinice kolektivnog ugovora dogovore. Sve ono što one dogovore, a što bude u skladu sa smjernicama Vlade o povećanju zarada mi ćemo prihvatiti, i vjerujem da ćemo i po ovom pitanju biti jedan od atraktivnijih poslodavaca – poručio je Raonić.

(Izvor:Agencije,RTCG)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup