Connect with us

Politika

MANS: Pritisak Abazovića nas neće pokolebati

– Nema tog pritiska bilo koje vlasti zbog koga ćemo odustati od borbe za pravdu i prestati da se suprotstavljamo usvajanju selektivnog zakona kojim se aboliraju svi koji su stekli ogromno nezakonito bogatstvo u toku `90-ih godina. Smatramo da u slučajevima oduzimanja imovine kriminalaca ne smiju odlučivati sudije koje je birala Vesna Medenica, i tražimo da se uspostavi poseban sud sa sudijama čija imovina i veze sa organizovanim kriminalom su predmet detaljne provjere – navedeno je u saopštenju ode iz MANS-a.

Podsjećamo, premijer Dritan Abazović je saopštio kako sumnja da MANS ne želi da se ,,kavačkom” i ,,škaljarskom klanu” oduzme imovina jer se suprotstavljamo usvajanju selektivnog zakona o oduzimanju imovine koji su oštro kritikovali brojni eksperti.

– Činjenica da Vlada uporno insistira da se usvoji predlog zakona za koji znaju da je loš i selekivan, uz ovako izraženu nervozu Abazovića, navodi na zaključak da je u pitanju namjera da se aboliraju pojedini tajkuni čije poslove premijer pomaže i promoviše. Postavlja se pitanje i zašto bi se zakon popravljao za pola godine, kako premijer pokušava relativizovati nedostatke vladinog predloga, a da do tada brojne rupe u tom zakonu iskoriste odabrani kriminalci i tajkun – saopštili su iz MANS-a.

Navode da se postavlja pitanje zašto premijer nikada nije iznio sumnje u njegove najbliže saradnike koji su uhapšeni zbog organizovanog kriminala, kao ni u one koji su mu ih predložili. Umjesto toga, on optužuje MANS koji je otkrio najveće slučajeve u ovoj državi, zbog čega smo bili predmet brutalnog progona prethodnog režima.

Ističu da zbog toga pozivaju poslanike da ne glasaju za selektivni zakon koji predlaže Vlada, uprkos pritiscima odlazećeg premijera, već da održe višegodišnja obećanja da će sva nezakonito stečena imovina biti oduzeta i vraćena u državni budžet.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup