Connect with us

Svijet

Još jedan Kenedi želi da postane predsjednik

Robert F. Kenedi mlađi podnio je izbornu dokumentaciju kako bi se kandidovao za predsjednika SAD 2024. kao predstavnik Demokrata.

Ovaj 69-godišnjak je sin ubijenog senatora Roberta Kenedija i bratanić predsjednika Džona Kenedija.

Zvaničnik kampanje Kenedija, advokata za zaštitu životne sredine, Džon Salivan, potvrdio je podnošenje dokumentacije, prenio je BBC.

Kenedi je otvoreni antivakser. Instagram je uklonio njegov nalog 2021. godine zbog „stalnog dijeljenja netačnih tvrdnji“.

I demokratske i republikanske stranke održavaju svoja „nadmetanja“, koja se nazivaju predizbor, kako bi izabrali svog predsjedničkog kandidata. Kenedi će biti autsajder u trci za demokratsku nominaciju.

Američki predsjednik Džo Bajden nagovijestio je da će se kandidovati za reizbor, iako još nije zvanično proglasio svoju kandidaturu.

Kenedi je takođe objavio knjigu „Pravi Entoni Fauči“, u kojoj je optužio bivšeg šefa američkog Nacionalnog instituta za zarazne bolesti za „istorijski državni udar protiv zapadne demokratije“. Takođe se pozvao na nacističku Njemačku tokom govora protiv vakcine u Vašingtonu prošle godine.

Kenedi ima poremećaj glasa, spazmodičnu disfoniju. Oženjen je glumicom Šeril Hajns i živi u Los Anđelesu u Kaliforniji.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup