Connect with us

Društvo

Advokatica Jović ponudila jemstvo od 544.400 eura u nekretninama

Advokatica Snežana Jović ponudila je novo jemstvo od 544.400 eura u nekretninama kako bi se sa slobode branila od optužbi da je kao stečajna upravnica zloupotrebljavala službeni položaj u stečajnim postupcima koji su se vodili pred Privrednim sudom.

Prijedlog jemstva razmatran je u podgoričkom Višem sudu pred sudijom Zoranom Radovićem koji će donijeti odluku.

Jović je u prvom navratu ponudila 236.000 eura u nekretninama na ime garancije da neće pobjeći ukoliko se nađe na slobodi ali je Viši sud krajem januara odbio ovu ponudu.

Jović se nalazi u pritvoru od 9. maja prošle godine kada su joj stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije koju je, prema stavu Specijalnog tužilaštva, organizovao bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić. Jović je 21. decembra prošle godine na ročištu za kontrolu optužnice ustvrdila da je nezakonito drže u pritvoru.

– Šest mjeseci sam držana u pritvoru zbog saslušanja jednog svjedoka koji nikada nije ni saslušan. Nakon tri mjeseca dodat mi je novi pritvorski osnov – opasnost od bjekstva, iako sam dostavila dokaze da stan u Beogradu nije na moje ime, niti posjedujem tu nekretninu. Pritvorski osnov opasnost od bjekstva mi je uveden nezakonito jer na te nove okolnosti nijesam saslušana, a činjenično stanje je bilo isto kao na dan hapšenja. Nedavanjem prava na žalbu uskraćena mi je ustavna žalba – kazala je advokatica Jović.

Od dvanaest optuženih u ovom predmetu u pritvoru su samo Jović i Jovanić kojima je sud do sada odbijao sve ponuđene garancije da neće pobjeći.

Viši sud razmatra i ponudu bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića koji je ponudio novo jemstvo u iznosu od 768.000 eura u nepokretnostima njegove porodice kako bi se sa slobode branio od optužbi Specijalnog tužilaštva da je u više navrata zloupotrijebio službeni položaj u osam stečajnih postupaka.

(Izvor:Agencije;Pobjeda)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup