Connect with us

Društvo

Najbolja njemačka somelijerka testira crnogorska vina

Paula Bosch, jedna od najboljih svjetskih somelijerki, tačnije najbolja njemačka somelijerka svih vremena, ovih dana boravi u Crnoj Gori.

Razlog njene posjete su raznovrsna crnogorska vina i naše autohtone sorte.

Domaćin njene posjete je NVO ,,Naše vino” iz Budve koji su željeli da gospođa Bosch svojim znanjem doprinese unapređenju kvaliteta crnogorskih vina, i svojim autoritetom pomogne njihovoj daljoj afirmaciji.

Paula Bosch karijeru je započela kao kuvarica, ali se brzo preorjentisala na vino i postala glavna somelijerka u hotelu Inter-Continental u Kelnu. Radila je u uglednim restoranima sa Michelinovim zvjezdicama, kao samostalna savjetnica za vino, a sve vrijeme se bavi pisanjem knjiga, eno-gastronomskih publikacija i vlastitog bloga.

Naša zemlja ima dugu tradiciju proizvodnje vina, a tu je i najveći vinograd u Evropi. Unapređenjem kvaliteta autohtonih sorti i kvalitetnim uparivanjem možemo da napravimo vrhunski autentični gastronomski proizvod.

Gastro ponuda danas u turizmu zauzima značajno mjesto kao motiv putovanja.

Pored mora i sunca, kvalitetnog smještaja gost traži autentičnu lokalnu gastronomsku ponudu koja je usklađena sa novim trendovima.

(Izvror:FeralBAr)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup