Connect with us

Društvo

Karavan zdravlja i vakcinacije u petak u Podgorici

Karavan zdravlja i vakcinacije, tokom kojeg će građani moći da razgovaraju sa zdravstvenim radnicima o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije, biće organizovan u petak u Podgorici.

Karavan realizuje Kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori, uz podršku Vlade Sjedinjenih Amerčkih Država i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, Institutom za javno zdravlje (IJZ) i domovima zdravlja.

Iz IJZ su saopštili da će peti Karavan zdravlja i vakcinacije biti održan u petak na platou ispred Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“, od 11 sati i 30 minuta do 14 sati i 30 minuta.

Kako su naveli, Karavan će biti organizovan u konstekstu obilježavanja 75 godina od osnivanja SZO i dodatno istaći značaj imunizacije kao najvećeg dostignuća za čovječanstvo koje je u fokusu svih aktivnosti te organizacije.

To će biti prilika da građani porazgovaraju sa kompetentnim zdravstvenim radnicima i dobiju više informacija o svim važnim pitanjima i benefitima imunizacije.

Iz IJZ-a su naglasili da će za sve građane koji budu izrazili želju biti omogućena vakcinacija na licu mjesta, u autobusu koji će biti prilagođen za bezbjedno administriranje vakcina.

Biće omogućeno da zainteresovani građani provjere i vrijednost krvnog pritiska, nivo šećera u krvi.

Iz IJZ su kazali da će se organizaciji Karavana u petak pridružiti i predstavnici Centra za promociju zdravlja i Centra za zdravstvenu ekologiju.

Tom prilikom će, kako se navodi, određivati indeks tjelesne mase BMI i pružati savjeta za zdravu ishranu i zdrave stilove života, sa ciljem unapređenja zdravlja građana Crne Gore.

Dodaje se da je u okviru Karavana zdravlja i vakcinacije planirano sprovođenje niza informativno-edukativnih aktivnosti, kao i prikladan umjetnički program.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup